Valea Oltului, blocată de bolovanii căzuţi pe şosea. Circulaţia a fost reluată după mai multe ore VIDEO

Circulația rutieră pe DN7 a fost blocată, miercuri, mai multe ore pe ambele sensuri între localitățile vâlcene Călimăneşti şi Brezoi (la kilometrul 200), din cauza unor bolovani căzuţi pe suprafaţa carosabilă, a anunţat Centrul Infotrafic. De asemenea, din pricina prăbușirii pe carosabil a unui număr foarte mare de copaci, traficul rutier pe DN13 a fost oprit pe ambele sensuri între Gheorghieni şi Praid, în județul Harghita.
Iulian Tudor
02 dec. 2015, 06:26
Valea Oltului, blocată de bolovanii căzuţi pe şosea. Circulaţia a fost reluată după mai multe ore VIDEO

UPDATE 14.50 Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă că, începând cu ora 14:45, circulaţia rutieră a fost reluată pe DN 7, între localităţile Căciulata şi Brezoi, pe ambele sensuri de mers, pentru toate categoriile de vehicule.

UPDATE. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în județul Harghita, traficul rutier pe DN13B a fost reluat în condiții normale. Din cauza prăbușirii pe carosabil a unui număr mare de copaci, circulația rutieră fusese oprită pe ambele sensuri între Gheorghieni și Praid.

Având în vedere căderea masivă de piatră şi rocă (ebulment), aproximativ 2.200 m3 pe DN 7 la km 199+200 (Valea Oltului), între localităţile Căciulata şi Brezoi, CNADNR SA face următoarele precizări:

-În cusul zilei de ieri (01.12.2015), imediat după producerea incidentului, drumarii au acţionat în vederea degajării unui fir de cale, astfel încât utilizatorii să nu rămână blocaţi în trafic pentru o perioadă lungă de timp, putând astfel să-şi continue călătoria în condiţii de siguranţă;

-Reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Râmnicu Vâlcea au acţionat în vederea degajării părţii carosabile pe parcursul serii şi a nopţii de 1 decembrie spre 2 decembrie 2015;

-În prezent, la faţa locului, se află o echipă de alpinişti care lucrează la îndepărtarea blocurilor de stâncă de pe partea superioară a versantului, astfel încât să înlăture pericolul unor viitoare alunecări şi să poată fi redată circulaţiei rutiere acest sector de drum naţional.

Pentru creşterea siguranţei rutiere, CNADNR a ancorat plase care să protejeze partea carosabilă de posibilele căderi de pietre, însă, din cauza ploilor însemnate cantitativ din ultimile zile, porţiuni de rocă au fost destabilizate, acestea provocând ebulmentul ce a acoperit carosabilul.

De îndată ce echipa de alpinişti finalizează acţiunea de interventie pe care o desfăşoară, CNADNR, împreună cu reprezentanţii Poliţiei Rutiere vor decide deschiderea traficului rutier pe acest sector de drum.

În judeţul Olt, pe DN64 Drăgăşani – Găneasa, din cauza cedării terasamentului la kilometrul 46+200 de metri, în zona Colibaşi, traficul rutier se desfăşoară pe un fir, alternativ.

În judeţul Vâlcea, pe DN7 Piteşti – Sibiu, la kilometrul 177+140 de metri, din cauza tasării corpului drumului în zona unui podeţ, circulaţia auto este deviată prin municipiul Râmnicu Vâlcea, pe străzile Decebal, Republicii şi pe Calea lui Traian.

În judeţul Prahova, în vederea desfăşurării lucrărilor de reparaţii la un pod situat pe DN1A, în Pasul Bratocea, la kilometrul 156+502 metri, la ieşirea din Cheia către Braşov, traficul rutier se desfăşoară restricţionat, cu ajutorul semafoarelor sau al piloţilor de dirijare. În condiţii similare se circulă şi în zona Măneciu, pe porţiunea kilometrică 133+100 – 133+450 de metri.

Până în data de 30 iunie 2016, DN7C (Transfăgărăşan) este închis pe sectorul cuprins între kilometrii 104+000 (Piscu Negru, judeţul Argeş) și 130+800 (cabana Bâlea-Cascadă, judeţul Sibiu), în vederea evitării situaţiilor ce pot periclita siguranţa circulaţiei, din cauza fenomenelor naturale extreme (căderi de stânci, alunecări de teren etc.).

De asemenea, până în data de 31 martie 2016, DN67C (Transalpina) este închis între kilometrii 34+800 (Rânca, judeţul Gorj) și 79+200 (Curpat, judeţul Alba), conform prevederilor Normativului privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice – indicativ AND 525/2013.

Pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.

În judeţul Buzău, pe DN10 Brașov – Buzău, în zona Siriu, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone din cauza lucrărilor de reparaţie a unui viaduct (la kilometrul 85+534 de metri).

 

Rute ocolitoare pentru traficul greu:

·         pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată cuprinsă între 3,5 şi 7,5 tone: DN10 Buzău – Cislău (km 47+070), DJ102B Gura Bâscei – Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov;

·         pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone: DN1B Buzău – Ploieşti, DN 1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.

 

Pe DN5(E85), din cauza desfăşurării lucrărilor de reparaţii la podul Giurgiu-Ruse, traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, uneori formându-se coloane de autovehicule la punctul de trecere a frontierei către Bulgaria.

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Victor Ponta, dezvăluirea momentului. Care este povestea pozei de Paște, cu Georgescu și Simion. „Călin s-a supărat!”
Capital.ro
Cea mai mare actriță pe care românii au pierdut-o. Nu poate fi uitată. A lăsat în urmă o carieră remarcabilă
Playtech.ro
Cât costă să construiești o casă mică de vacanță în 2025. Prețuri actualizate pentru 60 mp
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
China „evaluează” o propunere de negocieri din partea SUA: „Dacă partea americană nu îşi corectează taxele, înseamnă că este complet ipocrită”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Moneda națională dispare și va fi înlocuită cu EURO din 2026
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Vedeta din România care așteaptă primul ei copil, la un an de la divorț! Modul inedit în care le-a dat vestea fanilor
Cancan.ro
Andra Măruță: 'M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Taxă obligatorie pentru șoferi. Se achită câte 91 de lei, cash sau card. Ai timp maxim 48 ore să plătești
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
VIDEO Un nou război cumplit stă să înceapă. Premierul unei puteri nucleare a anulat vizita la Putin și a dat ordinul de atac asupra țării vecine!
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Surpriză în cursa pentru Cotroceni: Ce arată cel mai nou sondaj dinaintea alegerilor prezidențiale
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Locul din România pe care să nu îl ratezi. Trebuie să ajungi acolo măcar o dată în viață