Valea Prahovei şi Transilvania, destinaţiile cele mai căutate pentru Valentine’s Day? Vezi ce preţuri sunt

Valentine's Day. Conform unui studiu realizat de portalul de rezervari HotelGuru.ro, cele mai cautate destinatii pentru a petrece weekendul de Valentine's Day sunt Transilvania si Valea Prahovei. Desi Valentine's Day este o sarbatoare importata, turistii romani nu au ezitat sa isi planifice mici vacante in tara. Conform estimarilor hotelierilor procentajul rezervarilor la hoteluri in perioada 13 - 15 februarie va creste cu 15%. Sibiu, Sighisoara si Brasov sunt considerate cele mai romantice destinatii din Romania.

13 feb. 2015, 13:19
Valea Prahovei şi Transilvania, destinaţiile cele mai căutate pentru Valentine’s Day? Vezi ce preţuri sunt

Valentine’s Day. Procentajul rezervărilor la hoteluri în perioada 13 – 15 februarie va crește cu 15%, este concluzia unui studiu realizat în luna februarie de către platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro. De asemenea, 66% dintre cei care vor călători de Valentine’s day vor alege Valea Prahovei (23%) și Transilvania (22%), în timp ce Sibiu, Sighișoara și Brașov sunt considerate cele mai romantice destinații din România.

Luna februarie aduce odată cu celebrarea Valentine’s day o creștere mai mare a rezervărilor online, față de alte luni ale anului, afirmă hotelierii. Gradul de ocupare va fi de peste 53% în această perioadă.

Pentru ca sejurul de Valentine’s Day să fie cât mai deosebit, hotelierii au pregătit pachete promoționale, printre care accesul la piscină, saună și sală fitness, cină romantică, masaje de relaxare și altele.

De asemenea, vor oferi și cadouri, programe de divertisment, servicii suplimentare (șampanie în cameră, cine speciale) pentru perechile care călătoresc de Valentine’s Day. Peste jumătate din repondenti (74%) au spus că ar mai include în serviciile suplimentare ale sejurului de Valentinea’s day și pachețele spa & wellness.

Vezi: Idei pentru Valentine’s Day: Cadouri pentru ea care încap în geantă

Românii cheltuiesc minim 300-400 de lei de persoană pentru o mini-vacanță de 14 februarie

Conform hotelierilor, majoritatea celor care se cazează preferă să stea între două și trei nopți, iar prețul mediu pentru un sejur de weekend de Valentine’s Day este în jur de 300 – 400 lei.

Destinațiile inedite alese de cei peste 600 de români care au răspuns la chestionar sunt Sinaia – căsuțele din copac Complex Harmonie (36%), Maramureș – hotelul tren Carpatia Express (32%), dar și Balea Lac – Hotelul de Gheață (22%). Cei mai mulți dintre repondenti (80%) plănuiesc un sejur de o noapte sau maxim două pentru a sărbători Valentine’s Day, iar bugetul maxim alocat este de 400- 600 lei.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 642 de respondenți din România, care au participat online la completarea chestionarului în perioada 04.02.2015 – 11.02.2015.

Citeşte şi MESAJE de VALENTINE’S DAY. Ce citate celebre îi poţi trimite celui drag de Ziua Îndrăgostiţilor