Valentin Uritescu a împlinit 81 de ani. Care este starea actorului de sănătate, după ce a fost grav bolnav

Valentin Uritescu a împlinit, în urmă cu două zile, frumoasa vârstă de 81 de ani. Celebrul actor a fost internat, în stare gravă la spital de curând. Iată cum se simte acum.

07 iun. 2022, 16:44
Valentin Uritescu a împlinit 81 de ani. Care este starea actorului de sănătate, după ce a fost grav bolnav

Actorul a fost transportat într-o clinică privată pe data de 11 mai, atunci când s-a simțit rău, iar medicii i-au acordat ajutor și i-au făcut investigații.

Ce spune soția lui Valentin Uritescu despre starea de sănătate a actorului

Totuși, Valentin Uritescu a reușit să treacă și peste acest hop, iar soția sa a povestit cum au sărbătorit de ziua de naștere de pe 4 iulie. Valeria a dezvăluit că starea de sănătate a actorului s-a stabilizat și, de ziua lui, l-a vizitat cu un tort.

„Soțul meu se simte mai binișor. Este în continuare internat la un centru de îngrijire modern, care arată ca un hotel. Nu m-am uitat la bani, am considerat că merită, după toată viața, să fie bine îngrijit. Probabil că o să mergem la el cu un tort, să îl serbăm. Împlinește 81 de ani”, a declarat pentru fanatik, soția actorului, Valeria Uritescu.

Citește și: Valentin Uritescu, în stare gravă. Soţia marelui actor: „Nu este pe moarte, dar sunt îngrijorată”

Actorul locuiește de doi ani la căminul de bătrâni

El are Parkinson de la 33 de ani și se afla internat într-un centru de îngrijire modern de mai mult timp. Pe 11 mai, maestrului i s-a făcut rău, motiv pentru care a fost internat într-un spital privat.

„Actorul este îngrijit într-o secţie de Terapie Intensivă. Nu este intubat, este în stare gravă, însă are aceste probleme din cauza afecţiunilor neurologice mai vechi.

Înainte să ajungă la spital el s-a aflat într-un centru de îngrijire. Practic, este într-o stare alterată, asta ne-au spus surse medicale. Suferă de o boală asemănătoare cu Parkinson, încă de la vârsta de 33 de ani.

Vorbim despre o boală degenerativă care afectează sistemul nervos şi care se manifestă prin mişcări involuntare şi necontrolate. Tocmai din cauza acestor probleme de sănătate, actorul s-a retras de pe scenă”, a transmis Antena 3 atunci.

Boala de care suferă Valentin Uritescu se manifestă prin mișcări involuntare și necontrolate la nivelul membrelor și capului.

„Timp de doi ani şi ceva am umblat pe la toţi doctorii. Am început cu un medic din Piatra Neamţ. „Ai Sindrom Extrapiramidal!. Am venit acasă, m-am uitat în Dicţionarul Sănătăţii şi m-am îngrozit: o boală teribilă, degenerativă. Am stat 10 zile internat şi medicul mi-a spus: „Nu-i chiar Parkinson, dar e cam pe-acolo!

 

Luam un medicament care are nişte reacţii secundare teribile. Îmi venea să mă sinucid. Când mergeam pe stradă şi vedeam un camion, îmi venea să intru în el. M-am dus la Icoana Maicii Domnului, am îngenuncheat şi am plâns.

Citește și: Clipe dramatice pentru marele actor Valentin Uritescu. Cum a ajuns să trăiască la 80 de ani

Apoi, am ridicat privirea către icoana lui Iisus Hristos: „Doamne, te rog ajută-mă, mai dă-mi cinci ani, să văd ce se alege din mine!. Şi mi-a dat treizeci şi ceva de ani!, spunea Valentin Uritescu acum ceva vreme.