Valerian a murit la doar 12 ani, nevinovat, ucis de un șofer neatent. Băiatul era campion la ciclism

Accident deosebit de grav într-o localitate din Botoșani. Doi copii au fost spulberați de un șofer care a făcut o manevră neregulamentară. Unul dintre copii a murit la spital.

26 feb. 2023, 16:18
Valerian a murit la doar 12 ani, nevinovat, ucis de un șofer neatent. Băiatul era campion la ciclism

Încă un accident îngrozitor a avut loc în România. Tragedia s-a produs în localitatea Stăuceni din Botoșani. Doi copii care mergeau corespunzător pe biciclete au fost spulberați de un șofer neatent.

Bărbatul a efectuat o manevră neregulamentară, nu s-a asigurat și i-a lovit în plin pe cei doi. Accidentul a avut loc pe 21 februarie. Cei doi au ajuns la spital în stare gravă, iar unul dintre ei, Valerian, în vârstă de 12 ani, a murit vineri, 24 februarie, potrivit presei locale.

Vestea teribilă a fost dată de tatăl copilului, care este angajat al Direcției Generale Mobilitate Urbană din municipiul Chișinău.

„Valerian Răilean, în vârstă de 12 ani, campion al Moldovei la ciclism juniori, s-a stins din viață. Este o tragedie enormă care ne lasă fără putere și fără cuvinte. El și colegul lui au fost loviți în timp ce mergeau pe biciclete pe șoseaua Stăuceni trei zile în urmă, de un automobil care a efectuat o manevră ilegală de depășire pe partea dreaptă. Trimitem sincere condoleanțe familiei”, a scris pe rețelele sociale Alianța Biciclete Chișinău, care anunță „o mobilizare masivă a tuturor bicicliștilor și o acțiune de protest fără precedent”.