Valerie Cioloş s-a retras în munţi: „E de folos să ştii să trăieşti fără electricitate şi apă la robinet”

Soţia lui Dacian Cioloş are o casă într-un sat din Munţii Carpaţi, unde şi-a petrecut ziua de duminică făcând focul în sobă pentru a se încălzi şi pentru a încălzi apă.

19 dec. 2022, 11:01
Valerie Cioloş s-a retras în munţi: „E de folos să ştii să trăieşti fără electricitate şi apă la robinet”

Valerie Cioloş a descris experienţa unei zile fără electricitate într-o postare pe pagina sa de Facebook, adăugând că în acest timp s-a gândit la populaţia Ucrainei, care trăieşte în aceste condiţii zi de zi.

„O duminica fara curent. De la 5 dimineata m-am trezit caci erau 17 grade in camera. Imposibil sa pun in functiune caloriferul electric. Fac foc in soba. Ce minune!

Ieri m-am culcat cu gandul la jumatatea din Ukraina fara curent. Cum poti face fata? Pentru mine, absenta electricitatii inseamna sa fii fara apa, fara posibilitatea de a gati, de a incalzi in bucatarie. Atat. In rest, am caldura in camera. Imi incalzesc supa crema si apa pentru ceai, sus pe soba. Functioneaza. E doar calduta, dar merge.

In schimb gandurile zboara catre continutul congelatorului… oare care ore poate rezista fara sa se altereze continutul? Ora 16:48. A revenit curentul, dupa 12 ore. Waou. Ce minune. Ce minune traiesc fiecare zi fara sa stiu”, a scris Valérie Cioloş-Villemin pe Facebook.

Citeşte şi: Maria Grapini dezvăluie momentele cumplite prin care a trecut: „Organismul nu mai primea nimic, nu mai puteam să beau nici apă”

„E de folos sa stii sa traiesti fara electricitate sau/si apa la robinet. Eu invat de la zero”, a mai scris soția lui Dacian Cioloș.

Un internaut i-a scris: „In mediul rural din Romania, 20% din populatie traieste mai rau decat ukrainienii, de ani de zile, fara sa fie război. La acesti ROMÂNI v-ati gândit vreodata cu atata compasiune?”

Iar răspunsul oferit de Valérie Cioloş-Villemin a fost: „Mersi ca vorbiti de compasiune. E un sentiment. Nu o gandire. Este ceea ce simti cand stii ca este suferinta. Oriunde o fi ea. Si in sufletul dvs, si in Romania, si in alte parte din lume. Caci suntem toti oamenii, nu e asa?”.

Citeşte şi: Elena Udrea se revoltă după ratarea aderării la Schengen: „Care este gruparea antinaţională condusă de la Bruxelles?”