Valeriu Gheorghiţă a făcut anunţul: 11 centre de vaccinare din România se închid temporar din cauza intenţiei scăzute a românilor de a se imuniza!

Valeriu Gheorhiţă vorbeşte de noi schimbări în ceea ce priveşte centrele de vaccinare. Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a anunţat că 11 centre vor fi închise temporar din cauza intenţiei scăzute a românilor de a se imuniza.

15 iun. 2021, 14:53
Valeriu Gheorghiţă a făcut anunţul: 11 centre de vaccinare din România se închid temporar din cauza intenţiei scăzute a românilor de a se imuniza!
Sursa: Mediafax FOTO

Valeriu Gheorghiţă a făcut anunţul. Acesta spune că autoritățile vor organiza echipe mobile care să meargă zilnic să vaccineze în toate localitățile din România.

Valeriu Gheorghiţă a făcut anunţul: 11 centre de vaccinare din România se închid temporar din cauza intenţiei scăzute

„Am realizat săptămâna trecută evaluarea centrelor de vaccinare, în circa 45% din cazuri, centrele funcţionau la mai puţin de jumătate din capacitatea fluxului. De aceea am propus măsuri pentru fiecare DSP judeţeană, măsuri ţintite, fie de reducere a programului de lucru şi disponibilizarea echipelor mobile către activităţi de vaccinare cu sprijinul lor, în mod deosebit în mediul rural.

Nu ne dorim închiderea centrelor de vaccinare pentru că nu putem anticipa evoluţia din punct de vedere epidemiologic în următoarele luni, e important să avem şi resursa umană, dar să avem şi centrele care trebuie să fie reactivate la nevoie. Ca atare, la propunerea DSP, în 11 centre de vaccinare activitatea va fi sistată temporar, se reduce programul de lucru în 127 de centre de vaccinare şi de asemenea au fost închise 70 de fluxuri din centre de vaccinare în care erau peste 3 sau 4 fluxuri. E improtant să înţelegem că la fiecare centru de vaccinare se va afişa programul de lucru, la intrare, într-un spaţiu vizibil.”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Peste 31.000 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore. 11.000 dintre ele au primit prima doză de se. Au fost raportate 17 reacţii adverse. Din cele peste 31.000 de persoane vaccinate în intervalul menţionat, 21.945 au primit serul Pfizer, 1.636 pe cel de la Moderna, 1.490 pe cel produs de AstraZeneca şi 5.995 – Johnson & Johnson.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV 2 în ultimele 24 de ore în România. La Terapie Intensivă sunt internaţi de pacienţi cu COVID-19.

Până astăzi, 31.957 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 14.06.2021 (10:00) – 15.06.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 96 de decese (66 bărbați și 30 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bihor, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Harghita, Ialomița, Iași, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu și Municipiul București.

Citeşte şi: Autorităţile se aşteaptă la un nou val al pandemiei COVID. Valeriu Gheorghiţă: Va fi un număr mare de îmbolnăviri în sezonul rece. Varianta indiană va fi dominantă!