Valeriu Gheorghiţă anunţă când va începe vaccinarea copiilor sub 12 ani: „Aşteptăm autorizarea vaccinului şi pentru grupa 5-11 ani. Există şi copii cu probleme medicale care sunt vulnerabili”

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că vaccinarea ar urma să fie extinsă şi la categoria de vârstă 5-11 ani, dar doar în anumite cazuri unde alte afecţiuni îi plasează pe copii în categoria vulnerabilă.

17 aug. 2021, 15:33
Valeriu Gheorghiţă anunţă când va începe vaccinarea copiilor sub 12 ani: „Aşteptăm autorizarea vaccinului şi pentru grupa 5-11 ani. Există şi copii cu probleme medicale care sunt vulnerabili”

Valeriu Gheorghiţă a precizat că s-a observat o creştere a numărului de cazuri în rândul adolescenţilor şi tinerilor şi că există chiar copii cu varsta sub 12 ani, care au anumite afecţiuni ce îi plasează în categoria celor care prezintă risc ridicat de a dezvolta forme severe ale Covid 19.

„Din datele furnizate, în acest moment în România sunt 22 persoane sub 18 ani infectate si 2 persoane din aceeaşi categorie de vârstă internate. Vedem ca a crescut numarul minorilor infectati, unii chiar cu forme severe. Din acest punct de vedere, evident ca exista si persoane sub 12 ani cu afectiuni cronice, deci pentru acesti copii vulnerabili asteptam autorizarea si pentru grupa 5-11 ani.”, a declarat Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiţă: „Vom propune organizarea de centre de vaccinare în şcoli”

Coordonatorul campaniei de vaccinare a declarat că îşi doreşte ca şcolile să înceapă în format fizic, astfel încât recomandă tuturor elevilor să se vaccineze cât mai repede, pentru a apuca să dezvolte imunitate înainte de începerea cursurilor.

„Nu trebuie sa asteptam inceperea scolii pentru a ne vaccina. Este ideal sa ne vaccinam acum pentru a avea protectie cand se intra in colectivitate. Cu siguranta va creste numarul de cazuri, important e sa nu cresca numarul de cazuri grave in categoriile vulnerabile. Vom face si o propunere de organizare de centre de vaccinare in scolile unde se pot organiza.

In urban avem de doua ori mai multe persoane vaccinate. La minori avem la categoria 12-15 ani aproape 31.000 de persoane cu cel putin o doza, intre 16-19 ani 147.000, ceea ce inseamna 18%, iar la categoria 20-29 de ani avem 28% acoperire vaccinala.”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 17 august. Aproape 550 de noi infectări COVID. Cel mai mare număr de cazuri din ultimele trei luni