Valeriu Gheorghiţă: „Cred că la masca de protecţie se va renunţa ultima oară”

Coordonatorul campaniei de vaccinare apreciază că se va renunţa la masca de protecţie când vor fi vaccinaţi peste 10 milioane de români, când vor fi cazuri sporadice şi când nu vor exista variante virale neacoperite de vaccin.

06 apr. 2021, 16:20
Valeriu Gheorghiţă: „Cred că la masca de protecţie se va renunţa ultima oară”

Valeriu Gheorghiţă a precizat la finalul conferinței de presă de marți că purtatul măștii va rămâne ultima restricție la care se va renunța. Acesta susține că este vorba de o măsură de protecție personală care va fi avută în vedere în fiecare sezon rece.  Potrivit acestuia, masca de protecție ar trebui avută în vedere pe viitor în fiecare sezon rece cu gripe și viroze.

Valeriu Gheorghiță, referitor la legătura dintre vaccinul AstraZeneca și tromboze: „Nu ne așteptăm la o retragere a vaccinului”

„Eu cred că la masca de protecție se va renunța ultima oară”, a declarat acesta într-o conferință de presă. După ce vom avea peste 10 milioane de persoane vaccinate?, a întrebat reporterul. Valeriu Gheorghiţă a răspuns: „Si cand nu vom mai vea variante virale neacoperite de vaccin, si cand vom avea cazuri sporadice. Masca de protectie ne protejeaza nu numai fata de infectia cu SARS-COV-2 dar si fata de toate celelalte infectii care se transmit pe cale respiratorie. Eu cred ca este o masura de protectie personala pe care trebuie sa o avem in vedere de aici inainte in fiecare sezon rece, cand vorbim de viroze, de gripa, trebuie sa folosim acest mijloc de protectie personala si a celor din jurul nostru”.

Noutăţi la modalitatea de programare la vaccinul antiCOVID. Anunţul făcut de Valeriu Gheorghiţă!

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi alte 5.231 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore. 196 de pacienţi au decedat, inclusiv unul din categoria de vârstă 20 – 29 de ani. De asemenea, 1.466 de pacienţi cu COVID-19 sunt internaţi la ATI, numărul lor fiind în scădere uşoară

În Bucureşti sunt 1.685 de cazuri noi. Clujul are 385, Ilfov – 340, Timiş – 235, Constanţa – 190.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este peste 3 în 13 judeţe şi în Capitală, cea mai mare valoare având-o în Ilfov – 8,68.