Valeriu Gheorghiţă, despre maratonul vaccinării: „Ţinta era de minimum 15.000, până dumincă seară sunt deja 18.000 de persoane vaccinate”

La Maratonul vaccinării, care a avut loc în acest week-end în Capitală, s-au imunizat circa 18.000 de persoane, ceea ce înseamnă aproximativ 6 pe minut, iar pentru toate acestea va fi organizat și un maraton al rapelului peste trei săptămâni, a anunțat Valeriu Gheorghiţă.

09 mai 2021, 22:41
Valeriu Gheorghiţă, despre maratonul vaccinării: „Ţinta era de minimum 15.000, până dumincă seară sunt deja 18.000 de persoane vaccinate”

Valeriu Gheorghiţă a dezvăluit că cea mai mare temere a oamenilor nu este legată de ce va urma după vaccin, ci de procedură în sine, asigurând că aceasta nu este deloc dureroasă.

”În ultimele 52 de ore, peste 18.000 de persoane s-au vaccinat, circa 6 persoane pe minut, la maraton. A fost un efort fantastic al colegilor noștri. Ținta era de cel puțin 15.000 de oameni, dar deja avem 18.000, iar evenimentul se încheie luni dimineață.

În trei săptămâni, se va organiza și un maraton al rapelului, fix în aceleași locuri”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță, duminică, la Antena 3.

La Maratonul vaccinării, nu au fost numai români, ci și străini, a mai precizat medicul.

Valeriu Gheorghiţă: „Cea mai mare temere a oamenilor este înţepătura. Femeile au fost mai curajoase”

„Erau multe persoane care așteptau la coadă înainte să înceapă maratonul și care așteptau să fie vaccinate de mine, și am vaccinat circa 56 de persoane în câteva ore. Am vaccinat o persoană în scaun cu rotile, de o condiție socială precară, și mă bucur că am reușit să o ajut să se vaccineze.

Cea mai mare temere a oamenilor nu este de vaccin, ci de înțepătură. Femeile au fost mult mai curajoase, însă oamenii nu trebuie să își facă griji, nu este o procedură dureroasă.

Vestea bună este că vom organiza în continuare aceste maratoane, în 14 -16 mai se vor organiza în Cluj, Iași, Petroșani și alte orașe”, a completat dr. Valeriu Gheorghiță.

Citeşte şi: Ioana Mihăilă: „Spitalele regionale sunt în faza de licitaţie. Construcţia unui astfel de spital durează 6-7 ani”