Valeriu Gheorghiţă, despre medicii care recomandă pacienţilor să nu se vaccineze: „Medicul trebuie să răspundă. E ca atunci când un chirurg nu recomandă operaţia iar pacientul păţeşte ceva”

Președintele Comitetului Naţional de coordonare a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, susține că medicii ar trebui responsabilizaţi şi traşi la răspundere în cazul în care recomandă pacienţilor să nu se vaccineze.

15 nov. 2021, 20:26
Valeriu Gheorghiţă, despre medicii care recomandă pacienţilor să nu se vaccineze: „Medicul trebuie să răspundă. E ca atunci când un chirurg nu recomandă operaţia iar pacientul păţeşte ceva”

În ceea ce privește dezinformarea venită din partea unor preoți, Valeriu Gheorghiță spune că aceasta creează confuzie în rândul oamenilor.

„Medicul trebuie să-și asume că a recomandat unei persoane să nu se vaccineze și trebuie să răspundă pentru asta. E aceeași situație ca atunci când un chirurg recomandă unui pacient să nu se opereze, iar pacientul respectiv pățește ceva. Medicul trebuie să răspundă pentru decizia pe care a luat-o.

E greu de spus care e cea mai bună variantă. Nu vreau să plec de la reaua credință. E vorba de specialități. Un medic când nu știe ceva atunci poate să întrebe un coleg. Când ai senzația că le știi pe toate, înseamnă că n-ai mai citit de mult timp”, a declarat Valeriu Gheorghiță pentru Hotnews.

Valeriu Gheorghiţă a declarat vineri că, că dacă nu folosim vaccinul, inamicul, care este virusul SARS-CoV-2 „va avea mână liberă”.

Citeşte şi: Bilanţ vaccinare 15 noiembrie 2021. Peste 90.000 de români au trecut prin centrele de vaccinare în 24 de ore

„Va avea drum liber să infecteze în continuare mii de oameni, să genereze multe cazuri grave, care au nevoie de spitalizare, de internare în secţia de Terapie Intensivă… vedem că în momentul de faţă capacitatea secţiilor de Terapie Intensivă este la maxim şi în fiecare zi sute de români mor din cauza COVID-19 pentru că au fost expuşi acestor teorii ale dezinformării și pentru că nu am reuşit să îi convingem la timp de beneficiile şi importanţa vaccinării”, a spus Gheorghiţă.

Citeşte şi: Românii nu se sperie de COVID-19. Rata de vaccinare în mediul rural este de doar 22.52%