Valeriu Gheorghiţă, despre reluarea vaccinării cu AstraZeneca: „Așteptăm concluziile Agenției Europene a Medicamentului despre morţile suspecte”

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, susține că STS lucrează intens la platforma unde românii se pot înscrie pentru vaccin.

15 mart. 2021, 12:43
Valeriu Gheorghiţă, despre reluarea vaccinării cu AstraZeneca: „Așteptăm concluziile Agenției Europene a Medicamentului despre morţile suspecte”

Valeriu Gheorghiţă anunță că românii au în continuare o dorință mare de vaccinare, chiar dacă dozele de la AstraZeneca au ridicat suspiciuni la nivel european. Gheorghiță a precizat că o primă concluzie sau informații suplimentare despre morțile suspecte ar putea să apară astăzi, când la nivel european va avea loc o ședință între toți cei implicați în această problemă.

„Eu pot să vă spun că vorbim de un contract încheiat de Uniunea Europeană. Practic, în baza acelui contract, România primește doze. Asta ar însemna să primim circa 12 milioane de doze. Ele se supun, așa cum se știe, unui calendar de livrare. La acest moment se derulează acest contract.

Zilele astea au fost programați aproximativ 17.000 de oameni noi cu AstraZeneca. Dorința de vaccinare este una bună, având în vedere că oamenii se vaccinează. Așteptăm concluziile Agenției Europene a Medicamentului.

Vlad Mixich a răbufnit: „De ce ai ţine mii de doze de vaccin pe stocuri într-o comună, când cererea masiv nesatisfăcută este altundeva? O ineficiență uluitoare”
Nu înțeleg de ce în Italia a fost sistat vaccinul într-o regiune și în alta nu. Azi iar înțeleg că există o ședință la nivel european și cu siguranță vom avea niște concluzii”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, la Dig24.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, susține că STS lucrează intens la platforma unde românii se pot înscrie pentru vaccin. Platforma a avut numeroase probleme tehnice, iar astăzi a început etapa a treia de vaccinare.

„Sunt înscrise 76.000 de persoane. Este un lucru pe care l-am anticipat. E posibil să apară întârzieri, având ân vedere că se lucrează pe o platformă. Din acest motiv se lucrează în etape. Vă asigur că colegii noștri de la STS lucrează aproape non-stop.

Lista de așteptare se activează când centrul respectiv nu mai sunt locuri libere. Persoanele vor opta să intre pe ea. Din acea listă se va prioritiza  în funcție de strategia de vaccinare”, a spus Valeriu Gheorghiţă la Digi24.

Medicii din Argeş ameninţă că vor opri campania de vaccinare!

Personalul din centrele de vaccinare din judeţul Argeş ameninţă că vor opri vaccinarea anti-COVID. Oamenii spun că nu au fost plătiţi de două luni. Dacă situaţia va continua, ei urmează să depună actele pentru neplată şi să oprească vaccinarea din data de 1 aprilie. Președintele PNL Ludovic Orban a fost întrebat astăzi la Parlament despre această situație, iar el a afirmat că există o OUG care reglementează plata către personalul care este implicat în vaccinare și trebuie aplicate dispozițiile acesteia.
„Este un articol dintr-o OUG care reglementează plata către personalul care este implicat în vaccinare. Trebuie aplicate dispozițiile acestei OUG”, a spus liderul PNL.