Valeriu Gheorghiţă, mesaj pro vaccinare în limba romani. Regele romilor a reacţionat: „Parlamentul a ajuns ca o şatră” VIDEO

În mesajul video, Valeriu Gheorghiţă spune în limba romani: „Nu te teme! Nu e nimic rău! Hai să facem vaccinul!".

12 dec. 2021, 12:44
Valeriu Gheorghiţă, mesaj pro vaccinare în limba romani. Regele romilor a reacţionat: „Parlamentul a ajuns ca o şatră” VIDEO

UPDATE: Valeriu Gheorghiţă a fost criticat de Regele romilor pentru campanie. „E o intenție bună, cam târziu venită. Ca de fiecare dată, romii au fost lăsați mai la urmă. Așa suntem și în localități. Noi suntem la ieșirea din localități. Dacă s-a vaccinat majoritatea dintre români, acum s-au gândit să vină cu mesajul și către noi. Problema s-a pus greșit de la început. Poate să spună domnul Gheorghiță în orice limbă. Prima dată i-ați speriat foarte tare pe romi prin declarațiile oamenilor politici care au venit să spună că vaccinul este ceva rău. Romii știu că nu pot primi nimic gratis fără să aibă consecință asupra lor. (…) Trebuie să avem o altă strategie și să avem niște mediatorii sanitari cum am avut odată, care să meargă în comunități și să le explice oamenilor care sunt avantajele acestei vaccinări și faptul că este spre binele lor”, a spus Dorin Cioabă, regele romilor.

„După 30 de ani în care s-a încercat integrarea romilor, nu s-a reușit lucrul acesta. Noi i-am transformat pe majoritari și mai ales pe oamenii din politică. Ei au luat obiceiurile noastre. În loc să ne integreze ei pe noi, i-am transformat noi pe ei. Parlamentul la ora actuală este ceea ce ora odată șatră, când nu ne înțelegeam”, a adăugat Cioabă.

 

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, s-a adresat comunităţilor de romi, într-un mesaj în limba romani, pledând pentru vaccinare.

Bilanţ coronavirus 12 decembrie 2021. Cazuri noi de Covid sunt tot mai puţine, românii se bulucesc la mall-uri VIDEO
”În calitate de preşedinte al ANR, îi mulţumesc d-lui Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, pentru implicarea în campania ANR, prin care încercăm să informăm corect şi complet pe cât mai mulţi romi despre campania de vaccinare. Mesajul în limba romani al d-lui Valeriu Gheorghiţă, care s-a alăturat campaniei de informare a ANR, încearcă să elimine fricile romilor legate de vaccin”, a explicat Iulian Paraschiv, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Romi, care a făcut public mesajul coordonatorului campaniei de vaccinare.

Bilanţ vaccinare 11 decembrie 2021. Românii fug de vaccin, nici 6000 nu au primit prima doză în 24 de ore
De asemenea, luni, de la ora 13.00, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, împreună cu Valeriu Gheorghiţă şi cu secretarul de Stat Raed Arafat vor discuta online cu 1.000 de romi din administraţia publică şi din comunităţile de romi, cărora le vor răspunde la toate întrebările legate de vaccinare, anunţă Paraschiv.

Dezbaterea se înscrie în Campania inițiată de ANR „𝘾𝙝𝙖𝙣𝙘𝙞 𝙣-𝙖𝙞 𝙢𝙖𝙞 𝙤𝙥𝙧𝙚 𝙙𝙚 𝙨𝙖𝙧 𝙤 𝙨𝙖𝙨𝙩𝙞𝙢𝙤𝙨!” (𝙍𝙊: 𝙉𝙞𝙢𝙞𝙘 𝙣𝙪 𝙚𝙨𝙩𝙚 𝙢𝙖𝙞 𝙥𝙧𝙚𝙨𝙪𝙨 𝙙𝙚𝙘𝙖̂𝙩 𝙨𝙖̆𝙣𝙖̆𝙩𝙖𝙩𝙚𝙖!) și își propune să răspundă întrebării 𝘾𝙚 𝙞̂𝙞 𝙨𝙥𝙚𝙧𝙞𝙚 𝙥𝙚 𝙧𝙤𝙢𝙞 𝙡𝙖 𝙫𝙖𝙘𝙘𝙞𝙣𝙖𝙧𝙚? și să aducă informații corecte și complete mai aproape de comunitățile cu romi, într-un limbaj accesibil, cu mesaje venind de la vectori de imagine cunoscuți și specializați. Precizăm că videoconferința va fi transmisă LIVE prin internet și pe contul de Facebook al Agenției Naționale pentru Romi.