Valeriu Gheorghiță, supărat pe autorități pe tema certificatului verde: Dacă s-a respins urgentarea înseamnă că nu avem o urgență epidemiologică

Valeriu Gheorghiţă a venit cu un răspuns acid după ce Camera Deputaţilor a respins urgentarea privind dezbaterea proiectului legislativ ce introduce necesitatea Certificatului Verde pentru anumite categorii profesionale.

02 nov. 2021, 14:47
Valeriu Gheorghiță, supărat pe autorități pe tema certificatului verde: Dacă s-a respins urgentarea înseamnă că nu avem o urgență epidemiologică

Valeriu Gheorghiță, supărat pe autorități. Coordonatorul Campaniei de Vaccinare spune că toate deciziile luate acum de autorități vor avea repercusiuni în perioada următoare.

Valeriu Gheorghiță, supărat pe autorități pe tema certificatului verde: Dacă s-a respins urgentarea înseamnă că nu avem o urgență epidemiologică

„Dacă s-a respins urgentarea, înseamnă că nu avem o urgenţă epidemiologică şi cred că ceea ce semănăm în momentul de faţă o să culegem mai târziu. Acesta este lucrul pe care eu îl înţeleg”, a declarat, marţi, în conferinţa de presă săptămânală, Valeriu Gheorghiţă.

Uniunea Salvaţi România transmite că reprezentanţii PNL, PSD şi AUR au respins, în şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, solicitarea USR de dezbatere şi adoptare în procedură de urgenţă a propunerii legislative privind certificatul verde.

Conform unui comunicat USR, acest lucru se întâmplă în ziua în care România a înregistrat „cel mai mare număr de decese” de la debutul pandemiei, aproape 600.

„În aceeaşi şedinţă în care PNL şi-a oficializat, practic, relaţia de bună colaborare cu PSD, instalându-l interimar la şefia Camerei Deputaţilor pe Sorin Grindeanu, fostul premier PSD care a semnat OUG 13 şi a scos în stradă sute de mii de oameni, românii de bună credinţă au mai primit o palmă. Cererea noastră de a fi dezbătută şi adoptată cât mai urgent legea privind certificatul verde a fost respinsă de noua majoritate. Este o decizie cinică, dacă ne uităm la faptul că astăzi avem aproape 600 de români care şi-au pierdut viaţa ca urmare a infectării cu noul coronavirus”, declară liderul grupului USR din Camera Deputaţilor, Ionuţ Moşteanu.

Fostul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat că liderii grupurilor parlamentare PNL, PSD, UDMR şi AUR au respins, la Camera Deputaţilor, urgentarea privind dezbaterea proiectului legislativ ce introduce necesitatea Certificatului Verde pentru anumite categorii profesionale. În acelaşi timp, fostul ministru subliniază ]n ultimele 24 de ore au fost raportat un număr record decese, în urma îmbolnăvirii cu Covid-19.

„În ziua cu recordul absolut de morţi de la începutul epidemiei, s-a născut monstruoasa coaliţie împotriva sănătăţii publice”, a scris Ioana Mihăilă pe Facebook. „Liderii de grupuri parlamentare PNL, PSD, UDMR şi AUR au respins dezbaterea urgentă a Legii Certificatului Verde în Camera Deputaţilor. Că AUR este un partid antivaccinist nu mai poate mira pe nimeni. Dar că partide care clamează responsabilitatea faţă de ţară şi popor nu simt nicio presiune pentru a adopta măsuri de limitare a pandemiei de COVID-19 este sfâşietor şi complet de neînţeles”, acuză Mihăilă.

Citește și: Bilanţ coronavirus 2 noiembrie. Aproape 600 de morţi COVID şi peste 11.000 de noi infectări în 24 de ore