Valeriu Stoica, fost preşedinte PNL: Criza politică nu poate fi deblocată decât prin demisia lui Cîțu. Dacă se aliază cu PSD, PNL va fi marele perdant din 2024

Avocatul Valeriu Stoica, fost preşedinte al PNL, este de părere că în ultimele zile "am asistat la o dinamitare a coaliției parlamentare", iar actuala criză politică poate fi deblocată doar prin demisia premierului Florin Cîţu. "Dacă suntem puși în această alternativă „să rămână Cîțu chiar dacă moare lumea” asta înseamnă că o să murim pentru că nu vedem realitatea", avertizează Valeriu Stoica. 

13 sept. 2021, 11:49
Valeriu Stoica, fost preşedinte PNL: Criza politică nu poate fi deblocată decât prin demisia lui Cîțu. Dacă se aliază cu PSD, PNL va fi marele perdant din 2024

Fostul preşedinte al PNL Valeriu Stoica susţine că Florin Cîţu trebuie să plece din fruntea guvernului.

„Am asistat la o dinamitare a coaliției parlamentare. Este o idee dezastruoasă să rămână Cîțu chiar dacă piere lumea. În politică și în viață, cel mai grav este să ignori realitatea, să n-o vezi, sau dacă o vezi să n-o recunoști așa cum este. Când ești orb în fața realității, trăiești într-o lume paralelă, nu mai ai cum să fii eficient în acel moment. Când nu vezi realitatea, eșecul este garantat. A crede că prin disoluția acestei coaliții, alte soluții sunt posibile înseamnă a nega așteptările și speranțele celor care au ales PNL, USR PLUS și UDMR. Înseamnă a înșela așteptările celor care au crezut că acești 4 ani, 2021-2024, vor fi folosiți pentru a moderniza România, pentru a avea o acțiune coerentă în acord cu instituțiile europene, și o acțiunile care să fie eficace, care să aibă rezultate și-n economie, și-n structura politică a țării, și în instituții și în schimbarea modului de a face politică în România (…) Dacă suntem puși în această alternativă „să rămână Cîțu chiar dacă moare lumea” asta înseamnă că o să murim pentru că nu vedem realitatea”, a declarat Valeriu Stoica, la Aleph News.

Citeşte şi: Rareş Bogdan ameninţă USR PLUS: „Nu mai primeşte 5 ministere dacă revine la guvernare”

„Singura soluție este să se renunțe la Florin Cîțu. Criza politică nu poate fi deblocată decât prin demisia lui Cîțu. Dacă se stă în data de 25 septembrie, PNL va avea un președinte fără credibilitate politică.(…) În firea lucrurilor este ca Florin Cîțu să-și dea demisia. Cu cât trece mai mult timp, cu atât mai multe pagube vor fi pentru PNL și România”, a mai declarat Valeriu Stoica.

Valeriu Stoica: Eu sper ca Iohannis să nu sacrifice șansa României de dragul unui proiect politic personal

„Sper să nu fie gândul că după ce președintele își termină acest al doilea mandat ar trebui să-și garanteze în vreun fel revenirea la conducerea PNL. Toți președinții României nu au mai avut succes în politica internă. O mișcare Putin – Medvedev nu e de conceput într-o democrație constituțională. (…) Eu sper ca Iohannis să nu sacrifice șansa României de dragul unui proiect politic personal”, a mai spus fostul preşedinte PNL.

Citeşte şi: Vasile Dîncu: „Cîțu este pentru PSD un foarte bun agent electoral. De ce să-l dăm jos?”

Pe de altă parte, Valeriu Stoica susţine că „dacă PNL se aliază cu PSD, PNL va fi marele perdant din 2024”.

„Dacă USR PLUS va fi în opoziție până în 2024, s-ar putea ca alegătorii PNL să se îndrepte spre USR PLUS”, susține fostul președinte al PNL, Valeriu Stoica, arătând că „este inadmisibil că România n-are proiecte de țară”.

„Niciodată un partid mai mic nu va fi la dispoziția celui mai mare. Ce este important este cum negociezi, trebuie să ai răbdare. (…) Moțiunea de cenzură a arătat imaturitatea tactică și strategică a USR PLUS. Alianța USR PLUS cu AUR este împotriva firii. Firesc ar fi fost ca USR PLUS să iasă de la guvernare fără nicio moțiune de cenzură. (…) Schimbarea compoziției politice a Guvernului înseamnă vot. Se va ajunge la un vot în Parlament”, spune Valeriu Stoica, fostul președinte al PNL, comentând conflictul dintre USR PLUS și PNL.


loading...