Valeriu Streleţ, despre cazul lui Vlad Filat: Un spectacol bine regizat

Premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleț, care a preluat, joi, și conducerea Partidului Liberal Democrat, a calificat decizia parlamentului de la Chișinău de a retrage imunitatea lui Vlad Filat drept ''un spectacol bine regizat''.

15 oct. 2015, 17:15
Valeriu Streleţ, despre cazul lui Vlad Filat: Un spectacol bine regizat

”Acest spectacol bine regizat cu o sumedenie de încălcări procedurale este prea tare cusut cu ață albă ca să fie credibil. Sunt sigur că Vlad Filat va reuși să-și probeze nevinovăția”, a declarat Valeriu Streleț în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Radio Chișinău, citat de Agerpres

Premierul moldovean a dat asigurări că nu va pleca de la guvern. ”Țara va fi guvernată în strictă conformitate cu legea. (…) Sper că voi avea susținerea colegilor”, a afirmat el.

În același timp însă, șeful executivului de la Chișinău nu a exclus ca Procuratura Generală să deschidă dosare și pe numele său. ‘Nu am siguranța că magii de la Procuratură nu-mi vor fabrica și mie un dosar’, a declarat premierul Streleț, potrivit Unimedia.

Citeşte şi Vlad Filat, fost premier al Republicii Moldova, a fost REŢINUT după ce a rămas fără imunitate UPDATE

De amintit că Vlad Filat a anunțat, în cadrul ședinței de joi a parlamentului în care deputații au decis ridicarea imunității sale parlamentare, că se retrage de la conducerea Partidului Liberal Democrat și că șefia acestei formațiuni va fi preluată de actualul premier Valeriu Streleț.

Între timp, Vlad Filat a fost dus la sediul Consiliului Național Anticorupție, unde a fost reținut pentru 72 de ore, în dosarul legat de jaful de la Banca de Economii.