Valeriu Tabără: Anunţul şefului statului justifică reacţiile vehemente împotriva legii

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, susţine că retragerea proiectului de lege a sănătăţii va conferi o justificare protestelor vehemente împotriva ei, în condiţiile în care legea era oportună şi ar fi dus la modernizarea sistemului, informează Mediafax.

13 ian. 2012, 17:28
Valeriu Tabără: Anunţul şefului statului justifică reacţiile vehemente împotriva legii

Întrebat cum comentează anunţul şefului statului prin care acesta cere retragerea legii sănătăţii, Valeriu Tabără a spus: „Bănuiesc că a făcut o analiză, anunţul justifică reacţiile vehemente împotriva legii care nu aveau suport deoarece era o lege modernă care ar fi eficientizat sistemul medical din România”.

Ministrul consideră că legea era oportună, modernă şi ar fi eficientizat sistemul medical.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Cotroceni, că cere public premierului retragerea proiectului Legii sănătăţii, el menţionând că face acest lucru văzând că o mare parte din public şi majoritatea celor din sănătate nu vor schimbarea sistemului.

Băsescu a spus că vrea să facă o observaţie vizavi de faptul că „nimeni din sistem nu vrea schimbarea acestuia”.

„Aş mai face două observaţii. Una e legată de faptul că nimeni din sistem nu vrea schimbarea acestuia. Sau foarte puţini o vor, probabil medicii tineri sau medicii la mijloc de carieră. Deci spitalele nu vor schimbarea, medicii de familie nu vor schimbarea, sistemul de urgenţă nu vrea schimbarea sistemului medical. Binenţeles, înţeleg prin toate semnalele publice că şi o mare parte din public nu vrea schimbarea sistemului de sănătate”, a spus Traian Băsescu.

El a menţionat că cere premierului retragerea proiectului care viza reforma în Sănătate.

„În aceste condiţii, vă pot spune că cer public prim-ministrului retragerea proiectului care viza reforma în Sănătate. Am discutat, de altfel, cu prim-ministrul intenţia de a face acest lucru şi o fac eu pentru că aici a fost Comisia Prezidenţială, aici s-a făcut propunerea de proiect de lege, aici au fost oamenii specialişti care s-au dedicat încercării de a pune un diagnostic şi de a da nişte soluţii adaptate la realităţile României care să poată contribui la o mai bună gestionare a resurselor existente şi să mărească resursele financiare pentru creşterea calităţii şi competitivităţii sistemului”, a spus Băsescu.

Ulterior, Guvernul a anunţat că ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a retras din dezbaterea publică proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar din România, la solicitarea prim-ministrului Emil Boc.