Valeriu Zgonea, despre Victor Ponta: E dreptul fiecărui deputat de a accede la funcţia de preşedinte al Camerei

Valeriu Zgonea nu contestă propunerea ca Victor Ponta să devină preşedintele Camerei Deputaţilor în locul lui, idee vehiculată chiar şi de liderul PSD, Liviu Dragnea. Chiar dacă Victor Ponta este trimis în judecată, Valeriu Zgonea spune că acesta beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

03 mai 2016, 12:19
Valeriu Zgonea, despre Victor Ponta: E dreptul fiecărui deputat de a accede la funcţia de preşedinte al Camerei

Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, a declarat marți că Victor Ponta a condus un guvern performant, a fost președinte al PSD și este dreptul fiecărui membru al Camerei să acceadă în funcția de președinte a forului legislativ.

„Victor Ponta a fost președintele PSD, a fost nominalizat pentru funcția de prim-ministru și apoi ales de către Parlamentul României pentru funcția de prim-ministru, un guvern performant și în cifre și în statistici naționale sau internaționale, dar și în viața de zi cu zi a fiecărui român. A performat acolo unde a fost. În rest, nu pot să comentez, este dreptul fiecărui membru al Camerei Deputaților să poată să acceadă la această funcție de președinte al Camerei Deputaților”, a comentat Valeriu Zgonea declarația lui Liviu Dragnea potrivit căreia și-l dorește pe Victor Ponta la conducerea Camerei Deputaților.

El a subliniat că pentru Victor Ponta, care este trimis în judecată, până când nu are o decizie definitivă de la instanță funcționează prezumția de nevinovăție.

„Eu am spus și în interiorul partidului, i-am explicat domnului președinte Dragnea și colegilor din Comitetul Executiv că în România democrată funcționează prezumția de nevinovăție pentru fiecare dintre noi. Până nu ai o decizie definitivă fiecare om este considerat nevinovat și se apără în instanță, nu în Parlament, nu într-un partid politic”, a spus Zgonea.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat luni la România TV că îşi doreşte ca Victor Ponta să devină preşedinte al Camerei Deputaţilor. Valeriu Zgonea a fost exclus din PSD, partidul luând acum în calcul şi înlocuirea lui de la şefia Camerei.

Citeşte şi: Liviu Dragnea: Mi-aş dori ca Victor Ponta să devină preşedintele Camerei Deputaţilor