Valeriu Zgonea: Fac apel la tripleta Iohannis-Băsescu-Blaga să înceteze blocajele pe tema comisarului european

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Valeriu Zgonea, a făcut joi, un apel către "tripleta Iohannis-Băsescu-Blaga" să respecte interesul României și să nu mai blocheze obținerea unui portofoliu important de către reprezentanta României.

11 sept. 2014, 12:28
Valeriu Zgonea: Fac apel la tripleta Iohannis-Băsescu-Blaga să înceteze blocajele pe tema comisarului european

„După ce au pus în pericol alocarea portofoliului de comisar european, lansând dezinformări la Bruxelles și după ce au declarat că nu retrag scrisoarea mincinoasă către domnii Juncker și Daul, Klaus Iohannis și Vasile Blaga ar trebui să aibă, măcar în al doisprezecelea ceas, un dram de responsabilitate.

Dacă le pasă de interesul național, ar trebui să nu mai blocheze obținerea unui portofoliu important de către reprezentanta României. Este esențial ca, într-un astfel de moment, toate forțele politice să treacă peste lupta electorală și să susțină propunerea României în Parlamentul național și în Parlamentul European!

Fac apel, din nou, către tripleta Iohannis-Băsescu-Blaga să respecte interesul României și să nu mai amenințe viitorul și prestigiul țării, doar pentru niște avantaje electorale!

Vreau să remarc atitudinea conflictuală și abordarea pur electorală a domnilor Iohannis și Blaga, ce contrastează cu tonul instituțional corect și respectuos al premierului Ponta. Este o diferență totală de atitudine, Victor Ponta comportându-se exact așa cum trebuie să o facă un adevărat om de stat”, a declarat Valeriu Zgonea.

Preşedintele viitoarei Comisii Europene, Jean-Claude Juncker, a anunţat, miercuri, lista comisarilor şi portofoliile acestora pentru următorii cinci ani.

Europarlamentarul PSD Corina Creţu, nominalizată din partea României în viitoarea Comisie, a primit postul de comisar pentru Politică Regională.

Victor Ponta, despre portofoliul obţinut de România: Este un SUCCES. Vocea noastră contează pe plan european