Valeriu Zgonea: Gabriela Firea este în măsurătorile noastre cu prima şansă, dar nu a fost validată de conducerea PSD

Preşedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, a declarat că Gabriela Firea este, potrivit măsurătorilor realizate de PSD, candidatul cu prima şansă pentru a câştiga Primăria Capitalei, însă ea va trebui în final să fie validată de conducerea centrală a partidului.

29 feb. 2016, 07:21
Valeriu Zgonea: Gabriela Firea este în măsurătorile noastre cu prima şansă, dar nu a fost validată de conducerea PSD

„Doamna Firea este în măsurătorile noastre cu prima şansă. Ca să poată fi candidat final, conform legii partidelor politice, trebuie ca structura de partid naţională să o valideze. Pentru noi, Bucureştiul este foarte important, pentru că avem o şansă să câştigăm după foarte mulţi ani cu un candidat PSD. Avem o şansă să câştigăm Primăria municipiului cu un candidat PSD, nu un candidat independent susţinut de noi. Aceasta este preocuparea preşedintelui partidului şi a BPN, să găsim cea mai bună formulă”, a spus Zgonea.

El a adăugat că un primar de mare municipiu are nevoie de şase primari de sectoare care să câştige, iar fără „cei şase magnifici din spatele lui” nu va reuşi să învingă.

Citeşte şi: Ludovic Orban: Obiectivul meu este să câştig Primăria Capitalei cu un scor de peste 40%

„Un primar de mare municipiu are nevoie de şase primari de sectoare care să câştige. Sunt într-o echipă. Un primar de mare municipiu fără primari competenţi care să câştige sectoarele are o problemă. şi atunci eu vă spun că cine anunţă că va candida singur şi-l vedeţi că se prezintă pe la televizor fără să spună cei şase magnifici din spatele său are o problemă. Pentru că, dacă nu ai şase oameni care să tragă în şase sectoare la fel de puternic ca şi tine, ai foarte puţine şanse ca să câştigi”, a spus Valeriu Zgonea, citat de News.

El a adăugat că, în acest moment, PSD are o şansă să câştige multe din sectoarele municipiului Bucureşti.

Liderii PSD au cerut un nou sondaj după ce liberalii au anunţat schimbarea candidatului propriu pentru primăria Capitalei. Astfel, după ce PNL a hotărât ca Ludovic Orban să fie candidatul partidului, social-democraţii au vrut un nou sondaj, care să îl testeze pe acesta împotriva Gabrielei Firea. Rezultatele acestei cercetări nu au fost încă primite de către liderii PSD, arată surse citate de agenţia de presă.