Disputa pe teme vestimentare dintre Zgonea şi Remus Cernea, la faza pe JIGNIRI

Cine credea că Remus Cernea şi Valeriu Zgonea au abandonat problema vestimentaţiei, se înşeală! După ce toamna trecută au făcut circ pe holurile Parlamentului, acum disputa are loc departe de ochii presei.

12 feb. 2014, 09:45
Disputa pe teme vestimentare dintre Zgonea şi Remus Cernea, la faza pe JIGNIRI

Deputatul Remus Cernea a făcut public un dialog privat sdavut cu Valeriu Zgonea, postându-l pe contul său de pe o reţea de socializare:

„Preşedinte Camera Deputaţilor: Te-am văzut la televizor şi purtai cămaşă. Vino şi la Parlament cu cămaşă!
Deputat: Da, uneori port şi cămaşă, dar nu sunt de acord să fiu obligat să port cămaşă. Cred că pulover cu sacou este decent. Nu văd care este problema.
Preşedinte Camera Deputaţilor: Nicăieri în Parlamentele din Europa nu te primesc fără cravată, îţi spun eu. Am fost în Italia şi îţi spun că nu te primesc acolo fără cravată.
Deputat: Dimpotrivă, sunt multe Parlamente unde eşti primit fără probleme. De exemplu, în Parlamentul de la Berlin cei de la Partidul Piraţilor vin cum vor şi sunt foarte nonconformişti.
Preşedinte Camera Deputaţilor: … Dar nu în Germania, ci în Suedia sunt piraţii!
Deputat: Sunt şi în Germania, în Parlamentul de la Berlin.
Preşedinte Camera Deputaţilor: Nişte idioţi!”

Prin publicarea acestui dialog, Remus Cernea vrea să arate că Zgonea are în continuare o problemă cu felul în care se îmbracă. Disputa a început anul trecut când preşedintele Camerei Deputaţilor şi-a făcut cruce şi a fugit în plen, după ce Remus Cernea a încercat să-i dea un tricou cu Pink Floyd. Cernea era supărat pe noul cod vestimentar al parlamentarilor.

Toamna trecută, parlamentarii au iniţiat un cod vestimentar care le cere aleşilor să poarte în timpul serviciului costum, cămaşă şi sacou, iar tricourile vor fi interzise.