Valorea tichetelor de masă pentru donatorii de sânge crește de patru ori față de anii trecuți în 2024

Donatorii de sânge vor primi din 2024 tichete de masă cu valoare de patru ori mai mare față de anii trecuți. Scopul e ca numărul de donatori să crească din ce în ce mai mult.

04 ian. 2024, 23:49
Valorea tichetelor de masă pentru donatorii de sânge crește de patru ori față de anii trecuți în 2024

Ministerul Sănătății a transmis că, încă din primele zile din 2024, centrele de transfuzii din țară au fost pline.

Spre exemplu, în Galați, zeci de oameni au mers să doneze sânge imediat cum s-a deschis Centrul Regional de Transfuzie Sanguina. Mulți dintre ei fac acest lucru în mod constant, în timp ce alții au donat pentru prima dată. Cu toate că valoarea tichetului de masă a crescut de la 9,75 de lei la 40 de lei din acest an, oamenii spun ca nu din acest motiv au venit sa doneze.

Citește și Lista datornici 2024. ANAF şterge aceste datorii, vezi dacă eşti pe lista norocoşilor

O persoană, spre exemplu, a donat pentru a cincea oară. „Sunt și oameni necăjiți și mai vin și pentru asta (pentru tichete de masă). Anul trecut, într-o zi obișnuită de lucru abia dacă veneau 30 de donatori. Acum stocurile de sânge sunt refăcute, dar tot nu este suficient, mai ales ca mulți donatori au fost respinși pentru că nu le au ieșit analizele bune”.

Camelia Chiroşcă, asistent generalist Centrul de Trnsfuzii Galați: „Între Crăciun și Revelion s-a simțit faptul că oamenii au mâncat bine”.

„Vreau să încep prin a saluta inițiativa legislativă prin care a crescut valoarea tichetelor. O așteptam demult. Dar nu aș vrea să nu menționăm că donatorul ar trebui să se prezinte din considerente umanitare. Această creștere a valorii tichetelor este un gest de apreciere pentru gestul donatorului”, a continuat Camelia Stoichicescu, directorul Centrului de Transfuzii Galați la Digi24.

Citește și Salarii mărite pentru directorii din învăţământul preuniversitar de stat. Ce mai vrea Ministerul Educației să facă pentru profesori