Valul de aer polar se intensifică. Temperaturi de minus 20 de grade, dar și NINSORI. Prognoza meteo 12 ianuarie

Valul de aer polar se va internsifica în zilele următoare cu termperaturi minime ce ajung până la minus 20 grade. Revin ninsorile în mai multe zone, iar la munte va fi viscol.

11 ian. 2024, 15:01
Valul de aer polar se intensifică. Temperaturi de minus 20 de grade, dar și NINSORI. Prognoza meteo 12 ianuarie

Prognoza meteo 12 ianuarie. La noapte, cerul va avea înnorări și temporar va ninge slab în nordul, centrul și estul teritoriului, precum și în zona montană și doar izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, în special la altitudini mari (rafale de peste 70…90 km/h), trecător viscolind sau spulberând zăpada, dar cu viteze mai mici (în general de 40…50 km/h) și în Moldova, estul Munteniei, Dobrogea și sud-vestul Olteniei. Temperaturile minime, în creștere față de cele din nopțile anterioare, vor fi apropiate de cele normale și se vor situa între -11 și -1 grad. Izolat, în vest și sud-vest, se va semnala ceață.

București. Vremea va fi rece, deși temperatura minimă va fi ușor mai ridicată comparativ cu nopțile precedente și se va situa în jurul valori de -5 grade. Cerul va fi mai mult noros și trecător va ninge slab în a doua parte a nopții. Vântul va sufla slab și moderat.

Citește și: EXCLUSIV Elena Mateescu anunță temperaturi sub -20 de grade în România: „Episodul de ger continuă toată săptămâna”

 

Prognoza meteo 12 ianuarie  – VINERI

Valorile termice vor scădea din nou față de intervalul anterior în majoritatea zonelor, iar noaptea va fi ger în cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între -5 și 5 grade, iar cele minime se vor situa în general între -14 și -6 grade. În regiunile sud-vestice cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și izolat posibil fulguieli, dar în restul teritoriului vor fi înnorări în general persistente și temporar va ninge slab în zonele montane și în Maramureș, local în Transilvania, Muntenia și Moldova și izolat în Dobrogea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare îndeosebi la altitudini mari la munte, viscolind sau spulberând zăpada, dar local și în est și pe arii restrânse în rest. Vor fi condiții de ceață.

București. Vremea se va menține rece, cu valori termice în scădere față de intervalul precedent. Cerul va avea înnorări și trecător, ziua, va ninge, iar spre sfârșitul intervalului va deveni variabil. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -7…-5 grade.

Citește și: Veste deloc călduroasă: în România e mai frig decât în Laponia. Elena Mateescu, ANM: „Perioadele calde vor fi urmate de răciri bruște”

 

Prognoza meteo SAMBATA
Vremea se va menține rece, îndeosebi dimineața și noaptea. În Maramureș, Transilvania, Moldova și în zonele montane aferente vor fi înnorări și temporar va ninge slab, iar în celelalte zone cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, mai ales în zona înaltă a Carpaților Orientali, unde în cursul nopții rafalele vor putea depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada, dar ușoare intensificări se vor semnala ziua și în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor situa între -5 și 5 grade, iar cele minime între -10 și -2 grade, izolat mai scăzute în Transilvania și Moldova. Pe alocuri vor fi condiții de ceață.

București. Vremea va fi rece, mai ales dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă, în creștere ușoară față de ziua anterioară, se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimă va fi de -8…-5 grade, potrivit ANM.

 

Prognoza meteo DUMINICA
Valorile termice vor fi mai ridicate decât în intervalul precedent în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în regiunile sudice pe timpul zilei. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între -3…-2 grade în estul Maramureșului și al Transilvaniei și 6…8 grade în sudul teritoriului, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 și 0 grade. Cerul va fi variabil în sudul țării, dar va avea înnorări în rest. Va ninge în general slab la munte, în Maramureș și pe alocuri în Transilvania și nordul Moldovei, iar în Banat și Crișana pe spații mici vor fi precipitații mixte ce vor favoriza depunerea de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la altitudini mari la munte, cu rafale de 80…90 km/h, viscolind sau spulberând zăpada și pe alocuri în zonele joase, în special din sud, cu viteze de până la 45…50 km/h. Izolat vor fi condiții de ceață.

București. Valorile termice, cu precădere cele diurne, vor fi ușor mai ridicate decât în intervalul anterior; astfel, maxima va fi de 5…7 grade, iar minima de -5…-3 grade. Cerul va fi variabil, iar ziua vântul va sufla în general moderat.

 

Prognoza meteo LUNI
Valorile de temperatură vor continua să crească în majoritatea zonelor și se vor situa în general peste cele normale la mijlocul lunii ianuarie. Cerul va fi variabil în sud-est, dar va avea înnorări în restul țării. Local la munte și pe arii restrânse în nord și în centru vor fi mai ales ninsori, iar în regiunile vestice și pe alocuri în sud se vor semnala precipitații mixte. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari și pe arii restrânse și în zonele joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -6 și 1 grad.

București. Valorile de temperatură vor continua să crească și se vor situa peste cele normale la mijlocul lunii ianuarie. Cerul va fi temporar noros și, mai ales în cursul nopții, vor fi posibile precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 7…9 grade, iar cea minimă de -1…0 grade.