Valul de refugiaţi îi îndepărtează pe britanici de Uniunea Europeană

Graba Europei de a accepta sutele de mii de imigranți determină mulți britanici să-și formuleze o opțiune împotriva Uniunii Europene, evoluție ce survine înaintea referendumului privind rămânerea în UE, pe care premierul David Cameron a promis că-l va convoca cel târziu în anul 2017, dar care s-ar putea desfășura mai devreme, probabil chiar anul viitor în luna martie dacă negocierile în desfășurare privind noile raporturi ale Marii Britanii cu blocul comunitar nu vor da satisfacție guvernului de la Londra.

01 oct. 2015, 17:46
Valul de refugiaţi îi îndepărtează pe britanici de Uniunea Europeană

Aceste elemente au fost subliniate într-un interviu acordat agenției Reuters de miliardarul britanic Arron Banks, fost sponsor al Partidului Conservator și devenit între timp sponsor al formațiunii eurosceptice UKIP, după ce relațiile sale cu David Cameron s-au răcit.

‘Dintr-o dată ne-am dat seama că frontierele noastre sunt complet deschise’, a indicat miliardarul britanic în interviul publicat joi, el menținând că în Marea Britanie există deja un număr foarte mare de imigranți legali, alții urmând să sosească, astfel că nu mai e loc și pentru acești imigranți ilegali proveniți din Orientul Mijlociu, Africa și Asia. ‘Acești imigranți cărora germanii vor să le dea cetățenia, unde se vor duce? Ei vor avea pașapoarte europene. Dar ei vorbesc engleză, nu germană’, a spus în continuare Arron Banks, avansând o explicație pentru temerile britanicilor față de actualul val de imigranți, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Migranţii nu vor mai intra ca-n brânză în Europa: CEJ pregăteşte pedeapsa cu închisoarea pentru ilegali

El este un partizan declarat al ieșirii Marii Britanii din UE, dar un sondaj publicat miercuri arată că 56% dintre britanici au menționat imigrația printre cele mai importante probleme ale țării lor, procent la un nivel nemaiîntâlnit până în prezent.