Valul patru este o realitate în Rusia. Peste 20.000 de infecţii zilnice 568 de morţi, din cauza tulpinii Delta, recorduri ale ultimelor cinci luni

Peste 20.000 de noi infecţii cu coronavirus şi 568 de decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în Rusia, potrivit cifrelor publicate joi de guvern, cu vârfuri după sfârşitul lunii ianuarie din cauza variantei Delta.

24 iun. 2021, 17:25
Valul patru este o realitate în Rusia. Peste 20.000 de infecţii zilnice 568 de morţi, din cauza tulpinii Delta, recorduri ale ultimelor cinci luni

În total, 20.182 de noi infecţii au fost identificate în toată ţara, inclusiv 8.598 la Moscova, epicentrul acestui nou val epidemic, identificat ca valul patru de coronavirus. Capitala rusă a înregistrat 92 de decese într-o singură zi, un record de la începutul pandemiei, potrivit agenţiei publice de presă Tass.

Explozia cazurilor de COVID-19 de la mijlocul lunii iunie se datorează variantei Delta, apărută în India şi considerată mai contagioasă şi mai virulentă. Ea reprezintă aproape 90% din contaminări în capitala Rusiei, după cum scrie The Moscow Times.

Citeşte şi Rusia, sub un val de caniculă. La Moscova s-a înregistrat cea mai ridicată temperatură din ultimii 120 de ani

Confruntat cu acest focar, primarul Moscovei a făcut vaccinarea obligatorie în sectorul serviciilor, în timp ce campania de imunizare a rămas în urmă din decembrie, pe fondul neîncrederii ruşilor faţă de vaccinurile disponibile şi în ciuda apelurilor repetate ale preşedintelui Vladimir Putin.

Cu 131.463 de decese înregistrate de guvern, Rusia este cea mai îndoliată ţară europeană. Agenţia de statistici Rosstat, care are o definiţie mai largă a deceselor legate de COVID, a numărat aproximativ 270.000 de morţi între începutul pandemiei şi sfârşitul lunii aprilie 2021.

Citeşte şi Rusia, în fața celui de-al patrulea val al pandemiei. Record de infectări al ultimelor patru luni, primarul Moscovei anunţă redeschiderea spitalelor de campanie

Autorităţile din Moscova, capitala Federaţiei Ruse, au anunţat marţi că vor impune începând din 28 iunie un paşaport sanitar care reglementează accesul în restaurante, cu scopul de a combate creşterea bruscă a numărului de cazuri de COVID-19 din cauza răspândirii variantei Delta.

Moscoviţii vor trebui să descarce de pe site-ul primăriei locale un cod QR care confirmă fie faptul că s-au vaccinat împotriva COVID-19, fie că au fost infectaţi cu noul coronavirus în ultimele şase luni, fie că dispun de un test PCR cu rezultat negativ realizat cu cel mult trei zile în urmă, a precizat primarul Serghei Sobianin într-un comunicat online.


loading...
Partenerii noștri