Vânătoare ca în JUNGLĂ. Mistreţii din Prahova sunt ucişi cu suliţa

Vânătoare ca în Evul Mediu în pădurile din Prahova. Braconierii ucid porci mistreţi cu suliţe şi căngi. Pădurarii care i-au prins au rămas îngroziţi de modul sălbatic în care acţionează vânătorii ilegali.

24 feb. 2014, 13:31
Vânătoare ca în JUNGLĂ. Mistreţii din Prahova sunt ucişi cu suliţa

Animalele sunt ademenite cu mâncare şi sunt prinse în cursele întinse de braconieri. Mistreţii sunt apoi înjunghiaţi cu suliţele.

Pădurarii din Prahova i-au prins pe braconieri în acţiune.

Aveau o sulţă foarte ascuţită din fier beton şi o altă cange tot ascuţită ca un cuţit dintr-o bucată de tijă de sondă. Acţiunea a fost premeditată, din câte am constatat era doar pentru a asigura hrana familiilor„, a declarat Valeriu Bolgiu, directorul Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Prahova.

Braconierii acţionează la adăpostul nopţii, îndeosebi în localităţile Iordăcheanu şi Tătaru. Cinci braconieri au fost prinşi în doar două zile de pădurari.

Trei dintre aceşti bărbaţi au fost reţinuţi urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată faţă de aceştia urmând să fie luată măsura preventivă, ceilalţi doi sunt cercetaţi în libertate„, a declarat Raluca Brezeanu, purtător de cuvânt la IPJ Prahova.

În pădurile din Prahova trăiesc aproximativ 560 de porci mistreţi, 600 de căprioare şi cerbi şi peste 11.000 de iepuri.