Vânători italieni veniţi să împuşte ciocârliile din pădurile Brailei. Pasările erau ameţite cu un dispozitiv

Doi italieni, trecuţi de 50 de ani, au fost prinşi de poliţiştii de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase în cursul zilei de joi în Pădurea Viişoara, de pe raza oraşului Insurăţei, la vânătoare, fara a avea autorizaţie. 

16 oct. 2015, 08:16
Vânători italieni veniţi să împuşte ciocârliile din pădurile Brailei. Pasările erau ameţite cu un dispozitiv

Poliţiştii i-au prins pe vânători după ce împuşcaseră deja 13 păsări. Primul italian, în vârstă de 67 de ani, avea asupra sa o armă de vânătoare şi 9 cartuşe aferente. Acesta ar fi vânat 10 ciocârlii de camp, cu ajutorul unui dispozitiv electronic pentru ademenirea acestora. Celălalt, de 54 de ani, deţinea o armă de vânătoare şi 88 de cartuşe aferente, şi ar fi împuşcat, folosind un dispozitiv similar cu cel al prietenului sau, trei păsări, potrivit Infobraila.

Citeşte şi Rezervişti aflaţi în planurile de mobilizare, chemaţi la unităţile militare

Oamenii legii au stabilit că italienii nu aveau autorizaţie de vânătoare, eliberată de gestionarul fondului cinegetic, iar ciocârliile au fost împuşcate, fără drept, cu ajutorul dispozitivul electronic. Armele, cartuşele şi dispozitivul electronic au fost ridicate, iar autoturismul cu care cei doi s-au deplasat la locul de vânătoare a fost indisponibilizat în vederea continuarii cercetărilor.

În cauza a fost intocmit un dosar penal pentru vânătoare pe un alt fond cinegetic decât cel pe care vânătorul este autorizat să vaneze, trecere pe fondul cinegetic cu armă de vânătoare neintrodusă în toc şi în afara căilor de comunicaţie fără acordul gestionarului fondului, uz de armă letală, fără drept, şi uciderea prin împuşcare a unor păsări din specia ciocârlie de câmp, folosind aparatură audio-electronică capabilă să le ameţească, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr.407/2006 a vanatorii şi protecţiei fondului cinegetic, şi O.U.G nr.57/2007, privind protejarea faunei sălbatice.

Citeşte şi Un brăilean era să moară sfâşiat de propriul caine. „M-a muşcat de penis, de cap, de mâini…”