Vanghelie, autorizaţii ilegale pe strada lui Cristian Popescu Piedone. Două blocuri vor fi demolate VIDEO

Două blocuri ridicate ilegal în sectorul 4 cu autorizaţii de la Vanghelie vor fi demolate. Victoria cetăţenilor din Şoseaua Giurgiului 164 care s-au trezit cu imobilele construite la doar câţiva metri de ferestrele lor vine după procese care au durat patru ani. Deşi limitele sectoarelor sunt bătute-n cuie prin decret încă de pe vremea lui Ceauşescu, primarul "care este" a luat cu tupeu decizii şi în tarlaua lui Piedone. Imobilele vor fi demolate în cel mult 30 de zile din momentul în care sentinţa va rămâne definitivă.

22 apr. 2016, 14:27
Vanghelie, autorizaţii ilegale pe strada lui Cristian Popescu Piedone. Două blocuri vor fi demolate VIDEO

Patru ani de alergătură pe holurile tribunalelor pentru a demonstra un lucru cât se poate de clar: că blocurile ridicate la o lungime de braţ de geamurile lor sunt ilegale.

„Cu stupoare am aflat că spaţiul verde aferent blocului nostru va fi defrişat şi ne-am trezit cu această construcţie. Pe vremea când era Vanghelie primar, am făcut zeci de cereri să mergem în audienţă, nu am fost primiţi, nici măcar nu ni s-a răspuns. Nu i-a ajuns că a dat cele două autorizaţii de construire pe teritoriul Sectorului 4, chiar şi după o decizie definitivă a instanţei de stabilire a graniţei între 4 şi 5, Primăria sector 5 emite în continuare autorizaţii pe teritoriul sectorului 4”, a declarat Luminiţa Şandru, preşedinte Asociaţie de proprietari.

Reprezentantul dezvoltatorului mută vina tot către autorităţi.

„Eu am contract de vânzare-cumpărare din 2007 pe sectorul 5. Autorizaţia este eliberată de sctorul 5. Eu nu ştiu ce a stabilit instanţa!”, a declarat Sorin Oprean, reprezentant dezvoltator.

Potrivit România TV, chiar dacă sentinţa Tribunalului nu este definitivă, locuitorii cartierului susţin că victoria lor e una notabilă. Marian Vanghelie, primarul suspendat al sectorului 5, nu a putut fi contactat pentru a oferi explicaţii.

Citeşte şi: Marian Vanghelie strânge semnături pentru candidatura sa la alegerile locale