Vanghelie: Cătălin Voicu este prietenul meu, indiferent de ce se întâmplă VIDEO

Vicepreşedintele PSD, Marian Vanghelie, a declarat, la România TV, că rămâne prieten cu fostul senator Cătălin Voicu, în pofida condamnării acestuia la 7 ani de închisoare pentru acte de corupţie. "Prietenia nu ţi-o ia nimeni", a spus Vanghelie.

24 apr. 2013, 19:34
Vanghelie: Cătălin Voicu este prietenul meu, indiferent de ce se întâmplă VIDEO

Întrebat dacă mai este prieten cu Cătălin Voicu, Vanghelie a răspuns: „Cătălin Voicu este prietenul meu, indiferent de ce se întâmplă. Calitatea de om nu ţi-o poate lua nimeni, prietenia nu ţi-o poate lua nimeni. N-am crezut şi nu cred în continuare în dosarul lui. E o chestiune mai complicată acolo”.

Vanghelie susţine că sentinţa dată în acest dosar este mult prea severă, exemplificând cu condamnarea primită de către omul de afaceri Marius Locic, de patru ani cu executare. „Pentru o chestie care se putea da 2 ani cu suspendare… Nu ştiu, nu mă pricep, dar cred că-i prea mult (…) Cătălin, ca să ia 7 ani cu executare, trebuia să i se dea lui Locic 4 ani”, a apreciat primarul sectorului 5.

Mai mult, Vanghelie susţine că Voicu este nevinovat. „În viaţa lui nu a cerut bani de la nimeni. Omeneşte, trebuie să spun lucrurile astea. Sunt alături de el, de familia lui pentru că asta înseamnă demnitate. Şi dacă ar fi fost real, calitatea de om nu ţi-o ia nimeni, nu te dezici de el. Omul ăsta era respectat de toată lumea în jurul lui. Era printre puţinii oameni din România care se comporta corect”, a mai spus Vanghelie.

Fostul senator Cătălin Voicu a fost condamnat pentru corupţie la şapte ani de închisoare cu executare. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă. Cum fostul senator era internat la Spitalul Floreasca, luni noaptea el a fost transferat la Spitalul Penitenciarului Rahova. În acelaşi dosar, Marius Locic a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Omul de afaceri Marius Locic s-a prezentat, luni noapte, la Serviciul Arest al Poliţiei Capitalei. În cazul lui Costel Căşuneanu, instanţa a menţinut pedeapsa de patru ani de închisoare cu suspendare, dar a majorat termenul de încercare la nouă ani.

Fostul senator PSD Cătălin Voicu a fost încarcerat în noaptea de luni spre marţi la Penitenciarul Rahova, el fiind transportat cu o ambulanţă de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca. Voicu a fost internat la secţia de chirurgie a  Spitalului Penitenciarului Rahova.

Cătălin Voicu va sta 72 de ore la Spitalul Penitenciarului Rahova, unde va fi supus unor investigaţii medicale, starea sa fiind în prezent stabilă.

În schimb, omul de afaceri Marius Locic, condamnat la patru ani închisoare, s-a predat luni noaptea la arestul Poliţiei Capitalei.

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, luni, să îl condamne la 7 ani cu executare. Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă şi fals în acte. Decizia este definitivă.

În primă instanţă, Voicu fusese condamnat la cinci ani, dar judecătorii de la instanţa supremă i-au înăsprit pedeapsa. Totuşi, sentinţa este mai uşoară decât cea cerută de procurori, de nouă ani de închisoare.

Din cei 7 ani pe care Cătălin Voicu ar trebui să-i petreacă după gratii se va scădea perioada de un an şi patru luni petrecută deja în arest preventiv.

Cătălin Voicu ar fi trebuit să se prezinte, luni, în faţa instanţei pentru a fi audiat, însă el a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din cauza unei rectoragii.

În acelaşi dosar, Costel Căşuneanu şi Florin Costiniu au fost condamnaţi la patru ani de închisoare cu suspendare şi nouă perioadă de probă.