Varianta Delta ar putea închide din nou Italia. Certificatul verde urmează să devină obligatoriu în spaţii aglomerate

Varianta Delta face ca numărul contaminărilor să crească în Italia, miercuri fiind 4.259 de cazuri noi faţă de 3.558 din ziua precedentă.

22 iul. 2021, 12:09
Varianta Delta ar putea închide din nou Italia. Certificatul verde urmează să devină obligatoriu în spaţii aglomerate

Varianta Delta cucereşte lumea ţară cu ţară. Se va da liber la călătorii pentru cei 38 de milioane de italieni care şi-au descărcat deja codul QR pentru certificatul verde. În schimb, libertăţile sunt limitate pentru cei care nu s-au vaccinat sau nu au avut COVID-19, precum şi pentru cei care nu vor să dea 20 de euro pentru un test de fiecare dată când vor să iasă la o pizza sau la un film, scrie La Stampa.

Varianta Delta face ca numărul contaminărilor să crească în Italia, miercuri fiind 4.259 de cazuri noi faţă de 3.558 din ziua precedentă. În aceste condiţii, ori se revine la închidere, ori se încearcă limitarea infectărilor permiţând doar celor imunizaţi sau celor care au un test COVID negativ să intre în locurile aglomerate. Aşadar, accesul în cinematografe şi teatre, la meciuri şi concerte mari, în mijloace de transport şi discoteci, piscine şi săli de sport, congrese şi, poate, chiar şi baruri şi restaurante în interior se va face doar cu certificatul verde.

Pentru a nu-i discrimina pe tinerii care ar fi vrut să se vaccineze dar nu au putut din lipsa serurilor, statul le-ar putea oferi teste COVID gratuite.

Cerinţele pentru obţinerea certificatului verde sunt: ambele doze de vaccin făcute, test negativ sau dovada vindecării de COVID-19. Nu este nevoie de certificat pentru copiii sub 12 ani.

De luni, în cazul în care nu vor fi schimbări de ultima oră, certificatul verde va fi eliberat numai după finalizarea ciclului de vaccinare, adică după a doua doză sau după doza unică în cazul serului Johnson&Johnson.

Proteste în Franţa, împotriva „permisului de sănătate”. Sute de oameni au ieşit pe străzile Parisului VIDEO
Fără certificatul verde, italienii riscă o vară în faţa televizoarelor, deoarece în absenţa unui permis aproape toate locurile de divertisment devin inaccesibile. Certificatul va fi folosit pentru sala de sport sau piscină, pentru cinema sau teatru, pentru cumpărături în centre comerciale, conferinţe, discoteci şi târguri organizate în interior. Green Pass va fi, de asemenea, folosit pentru evenimente majore, sportive şi altele, cum ar fi concertele.

În ceea ce priveşte interiorul restaurantelor, dezbaterea este încă deschisă, dar pare că certificatul verde va deveni obligatoriu. Clienţii care intră fără permis riscă o amendă de 400 de euro, în timp ce proprietarii restaurantelor, dacă nu cer green pass-ul la intrare, riscă închiderea pe 5 zile.

Ciuperca neagră omoară din ce în ce mai mulţi bolnavi de Covid. Peste 4.300 de decese au fost raportate în India


loading...