Varianta Delta se răspândeşte în China. Wuhan este din nou afectat de pandemie

Varianta Delta se răspândeşte în China. Oraşul Wuhan este din nou afectat de pandemie. Sute de mii de locuitori au fost deja plasaţi în carantină.

02 aug. 2021, 16:01
Varianta Delta se răspândeşte în China. Wuhan este din nou afectat de pandemie
Varianta Delta se răspândeşte în China. Wuhan este din nou afectat de pandemie

Varianta Delta se răspândeşte în China. Sute de mii de locuitori au fost plasaţi în carantină în China, luni, după ce varianta Delta a noului coronavirus s-a răspândit în întreaga ţară şi a ajuns în Wuhan, primul oraş afectat de pandemia de COVID-19, informează AFP.

Varianta Delta se răspândeşte în China

Citeşte şi Bilanţ coronavirus 2 august. 137 de noi îmbolnăviri COVID şi 5 decese în 24 de ore. Creşte numărul pacienţilor la ATI

Viaţa locuitorilor din China aproape că revenise la normal, în pofida apariţiei unor mici focare de infectări – sporadice şi, până acum, localizate. Luna trecută însă, au fost descoperite noi cazuri de infectare la Nankin. Din păcate, focarul s-a extins rapid.  La nivel naţional, cel puţin 300 de infectări, cauzate de varianta mai contagioasă Delta, au fost asociate cu acel focar.

Această creştere a numărului de cazuri rămâne încă extrem de limitată în raport cu cifrele înregistrate în alte ţări.

Totuşi, noul focar este cel mai important detectat în ultimele luni în China prin prisma extinderii sale geografice: peste 12 provincii sunt de acum afectate, inclusiv capitala Beijing, unde autorităţile locale i-au îndemnat pe rezidenţi să nu părăsească oraşul decât în situaţii de maximă urgenţă.

Cazuri noi de COVID-19 au fost detectate şi în insula tropicală Hainan din sudul ţării, foarte apreciată de către turişti.

Wuhan, metropola chineză din centrul ţării, care a devenit la sfârşitul anului 2019 primul oraş din lume în care au fost raportate cazuri de COVID-19 şi care a impus un lockdown strict pentru rezidenţii săi, a anunţat luni şapte cazuri pozitive.

Wuhan nu a mai anunţat cazuri de COVID-19 provocate printr-o transmitere comunitară din mai 2020. Autorităţile locale raportaseră totuşi câteva cazuri detectate în rândul unor persoane care s-au întors din străinătate.

Citeşte şi 15 ani de restricţii COVID, scenariul care dă fiori omenirii. Avertismentul unui epidemiolog celebru

La începutul lunii iulie, 50 de pasageri chinezi repatriaţi din Afganistan au fost testaţi pozitiv la sosirea în Wuhan.

În pofida vaccinării anti-COVID-19, sute de mii de locuitori au fost plasaţi în carantină, luni, în China, în principal în Nankin şi într-un cartier din nordul oraşului Beijing.

În centrul ţării, municipalitatea din Zhuzhou a ordonat celor 1,2 milioane de rezidenţi să rămână în locuinţele lor timp de trei zile, pentru ca autorităţile locale să aibă timpul necesar să depisteze persoanele infectate, potrivit unui comunicat oficial, relatează Agerpres.


loading...