Variola maimuţei este noul COVID-19. Virusul care îi îngrozeşte pe epidemiologi se extinde în Europa

Variola maimuţei se extinde în Europa. Virusul a fost confirmat la mai multe persoane din Portugalia, în timp ce în Spania sunt opt cazuri suspecte.

18 mai 2022, 18:53
Variola maimuţei este noul COVID-19. Virusul care îi îngrozeşte pe epidemiologi se extinde în Europa
Variola maimuţei este noul COVID-19. Virusul se extinde în Europa

Variola maimuţei se extinde în Europa. Autorităţile portugheze anunţă că au fost diagnosticate cinci persoane infectate cu acest virus, în timp ce în Spania opt persoane sunt suspecte. Reamintim că recent virusul a apărut în Marea Britanie.

Variola maimuţei. Ce simptome au persoanele infectate

Autorităţile din Portugalia sunt în alertă, după ce cinci persoane au fost diagnosticate cu variola maimuţei. Toţi sunt bărbaţi şi locuiesc în  Lisabona şi în Valea Tagus.

Citeşte şi „Variola maimuţei”, boala care face ravagii în Anglia. Ce simptome au bolnavii infectaţi cu virusul care îi sperie pe epidemiologi

Şi autorităţile din Spania sunt în alertă din cauza acestui virus. Ministrul spaniol al Sănătăţii a anunţat că opt persoane sunt suspecte.

Persoanele infectate cu acest virus au următoarele simptome: febră, dureri de cap şi erupţii cutanate care încep pe faţă şi se răspândesc pe restul corpului.

Acest tip de variolă a apărut prima dată în Republica Democratică Congo în anii 1970. Numărul de cazuri din Africa de Vest a crescut în ultimul deceniu, potrivit Mediafax.

Se poate răspândi prin contactul cu animale infectate, cum ar fi maimuțe, șobolani și veverițe, sau prin obiecte contaminate cu virus, precum așternuturile și îmbrăcămintea.

Reamintim că Marea Britanie a raportat primul caz de variola maimuţei pe 7 mai. De atunci, au mai fost descoperite încă şase cazuri în ţară.

Citeşte şi Nouă alertă în sănătate. Boala afectează plămânii şi se răspândeşte rapid în România