Vărsăturile la bebeluşi: Ce este normal şi ce nu

Varsaturile la bebelusi sunt destul de dese in primele saptamani de viata. Ele apar din cauza faptului ca organimsul lor micut se acomodeaza la viata extrauterina, iar sistemul digestiv nu este complet matur. Iti poti da seama daca bebelusul vomita sau recurgiteaza in functie de cantitatea de lapte eliminata. In plus, voma il sperie pe cel mic, care este foarte probabil sa planga.

06 iun. 2016, 06:34
Vărsăturile la bebeluşi: Ce este normal şi ce nu

Un atac de voma poate dura 6 pana la 24 de ore de la debutul sau. Bebelusul nu are nevoie de un tratament special, ci doar de hidratare permanenta. Daca bebelusul pare sanatos si continua sa ia in greutate nu sunt motive de ingrijorare. Insa nu ezita sa ceri sfatul medicului pentru orice preocupare ai in legatura cu voma bebelusului.

Cand este cazul sa te ingrijorezi

In timpul primelor luni de viata, voma poate aparea din cauza hranirii, de cele mai multe ori burtica lui mica fiind prea plina. Dupa primele luni de viata, insa, un episod brusc de voma poate fi cauza de infectii (gastroenterite), care sunt de obicei acompaniate cu scaune diareice.

Starile de voma mai pot fi cauzate de:

– raceli

– infectii urinare

– infectii ale urechii.

Meningita se poate manifesta si ea prin stari de voma, de aceea este indicat sa ceri imediat sfatul medicului.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO


loading...