Vârsta ideală pentru căsătorie. Specialiștii spun că este important să experimentați împreună cu partenerul vostru factori de stres

Căsătoria este un pas important în viață, dar și mai importantă este alegerea partenerului ori a partenerei cu care îți vei pretrece restul. Lucrând împreună pentru a găsi cea mai bună vârstă la care să te căsătorești, matematica și știința au ajuns la regula „37%”.

01 feb. 2024, 11:57
Vârsta ideală pentru căsătorie. Specialiștii spun că este important să experimentați împreună cu partenerul vostru factori de stres
Doi miri au divorțat la doar 3 minute după căsătorie

De multe ori femeilor li se spune că ar trebui să se grăbească în alegerea unui partener de viață deoarece ovulele lor au o dată de expirare, dar și pentru că odată cu trecerea anilor toți bărbații „buni” vor fi luați.

Cartea „The Computer Science of Human Decisions”, care a fost scrisă de jurnalistul Brian Christian și de omul de știință Tom Griffiths, arată că matematica și știința au ajuns la regula ”37%”, scrie yourtango.com, citată de Adevărul.

Citește și: Modificări majore la actele de stare civilă începând din acest an. Ce se întâmplă cu certificatele de naștere, căsătorie, divorț și deces emise în ultimii 100 de ani

Aceștia folosesc exemplul selecției candidaților la un loc de muncă și susțin că, după ce au analizat 37% dintre persoanele care au aplicat, ar fi logic să aleagă un candidat calificat, fără să caute mai departe.

Autorii studiului spun că în acest punct, cei care examinează candidații au suficiente informații pentru a face o alegere bună, dar nu au prea multe variante încât să fie copleșiți de decizie.

Acest duo merge chiar mai departe, spunând că această regulă funcționează și în cazul alegerii unui partener. Intervalul în care oamenii caută de obicei dragostea este între 18-40 de ani, iar marca de 37% este – ați ghicit – 26 de ani.

După aceasta, calitatea opțiunilor începe să scadă. Cu toate acestea, mulți experți par să fie de acord că între 20 și 30 de ani este momentul potrivit pentru a te căsători. Psihologul Wyatt Fisher spune că motivul pentru care această perioadă din viața ta este atât de ideală pentru a te așeza la casa ta este acela că se află în momentul în care ți-ai finalizat deja educația și ai început o carieră.

Citește și: Saveta Bogdan, cerută în căsătorie la 78 de ani. Cum a reacționat artista: „Am întinerit cu 20 de ani

Kelsey Torgerson spune că este crucial să aștepți cel puțin până când creierul uman este complet dezvoltat pentru a-ți găsi un partener de viață, ceea ce nu se întâmplă până la vârsta de 25 de ani.

„Cred că cel mai bine este să aștepți până la acest reper. De asemenea, este important să experimentați împreună cu partenerul vostru factori de stres pe care îi depășiți, așa că, dacă aveți un iubit din liceu, ar trebui să vedeți cum vă descurcați amândoi la facultate, la distanță, la studii în străinătate sau la obținerea unui de muncă. Vreți să știți că aveți strategiile de gestionare a conflictelor pentru o căsnicie sănătoasă și de succes pe viitor”, spune ea.

Terapeutul în relații, Weena Cullins, crede că numărul magic este de fapt 28.

„În experiența mea, am constatat că cea mai bună vârstă pentru a te căsători, ca femeie este 28 de ani. La vârsta de 28 de ani, viitoarele mele mirese dau dovadă de încredere în alegerea partenerului. Majoritatea tinerilor de 28 de ani au avut timp să exploreze cu succes cine sunt la nivel personal și profesional, să descopere calitățile pe care le doresc cel mai mult la un partener de viață și să învețe din greșelile pe care le-au făcut în relațiile anterioare. Ați avut timp să vă stabiliți într-o carieră, să experimentați facultatea și școala postuniversitară, dacă aceasta este calea preferată, sau pur și simplu să trăiți independent înainte de a vă combina viața”, a spus aceasta.

Iar pentru bărbați, Cullins crede că numărul magic este 32.

„Așteptarea până la vârsta de 32 de ani le oferă bărbaților posibilitatea de a se stabili într-o carieră și de a urmări, eventual, avansarea profesională înainte de a se căsători. De asemenea, le oferă posibilitatea de a se dezvolta din punct de vedere social și emoțional prin traiul pe cont propriu și întâlniri. La 32 de ani, mulți bărbați au petrecut suficient timp pe scena socială pentru a putea lua o decizie informată cu privire la intrarea în viața de cuplu. De asemenea, aceștia tind să aibă o perspectivă sobră asupra variantei de a avea copii și a rolului lor în familie. Acest lucru este benefic pentru sănătatea generală a relației”, a adăugat Cullins.