Varujan Pambuccian: Grupul nu va vota compact în circumstanţele de acum guvernul Dăncilă

Liderul grupului minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a declarat, marţi, după discuţia cu liderul PSD Liviu Dragnea şi premierul desemnat Viorica Dăncilă, că votul reprezentanţilor grupului în ceea ce priveşte învestirea noului Guvern Dăncilă nu va fi compact.

23 ian. 2018, 15:23
Varujan Pambuccian: Grupul nu va vota compact în circumstanţele de acum guvernul Dăncilă

Întrebat dacă premierul desemnat Viorica Dăncilă va avea susţinerea grupului minorităţior naţionale, Pambuccian a răspuns: „Îmi e greu să spun, nu am avut o discuţie cu grupul. Dumneavoastră v-aţi obişnuit cu un grup foarte compact ca vot. Lucrul ăsta este mai puţin valabil în circumstanţele de acum, adică o să vedeţi că nu vom vorbi de un fel de a vota al grupului în totalitatea lui, nici de data asta”.

El a arătat că reprezentanţii grupului îşi doresc o situaţie politică stabilizată.

„Ne dorim să vedem o situaţie cât de cât stabilizată pentru că e ciudat, vorbim de al treilea premier într-un an, ceea ce bine nu e. Cred că probabil vom avea un Guvern şi s-ar putea să fie mai de durată decât şase luni”, a spus Pambuccian. 

El a arătat că i-a transmis liderului PSD Liviu Dragnea nişte „supărări” care ţin de anumite momente mai „contondente” şi care speră că vor fi aplatizate în viitor.

„Au fost şi chestiuni mai contondente, şi chestiuni pe care ne-am înţeles”, a mai arătat Pambuccian, care a subliniat că votul grupului minorităţilor la învestitură va fi influenţat şi de componenţa Cabinetului Dăncilă.