Varujan Vosganian a cerut Senatului „O MICĂ FAVOARE” înainte de avizul pentru urmărire penală

Plenul Senatului a aprobat miercuri, cu 103 voturi pentru și două abțineri, ca senatorul Varujan Vosganian să susțină joi, odată cu votul final, pledoaria cu privire la solicitarea Parchetului General pentru începerea urmăririi sale penale.

11 feb. 2015, 10:12
Varujan Vosganian a cerut Senatului „O MICĂ FAVOARE” înainte de avizul pentru urmărire penală

„Vă rog să acceptați ca pledoaria mea să fie ținută mâine, în același timp cu votul. Pentru că mi se pare normal ca cei care votează să fie și cei care audiază pledoaria mea, așa a fost tot timpul cutuma parlamentară, și vă rog să acceptați această mică amânare până mâine. Ședința Comisiei juridice a fost ieri și au apărut elemente foarte interesante în această dezbatere și vreau să le includ în pledoaria mea. Vă rog să-mi faceți această mică favoare de a permite ca pledoaria mea să fie ținută mâine, odată cu votul în legătură cu solicitarea Parchetului General„, a spus Vosganian.

Senatorii din Comisia juridică au avizat favorabil, marți, cu majoritate de voturi, cererile pentru începerea urmăririi penale a foștilor miniștri ai Economiei Ion Ariton și Varujan Vosganian.

Procurorul general Tiberiu Nițu a trimis Senatului cererea DIICOT de încuviințare a începerii urmăririi penale față de Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și complicitate la delapidare, în dosarul Romgaz.

CITEŞTE ŞI Senatorii jurişti au dat aviz pentru urmărirea penală a foştilor miniştri Ariton şi Vosganian