Vărul fraţilor Cămătaru: Nuţu deţine legal animale sălbatice. Are trei lei, doi cerbi…

Vărul fraţilor Cămătaru, Constantin Zaharia, susţine că animalele sălbatice de pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru nu au fost folosite pentru a speria anumite persoane, dar recunoaşte că familia deţine trei lei şi doi cerbi. În plus, acesta spune că animalele sălbatice sunt deţinute legal şi neagă că ar exista o cameră de tortură.

25 feb. 2013, 13:05
Vărul fraţilor Cămătaru: Nuţu deţine legal animale sălbatice. Are trei lei, doi cerbi…

Constantin Zaharia, zis Costel Cămătaru, a declarat, luni, că autorităţile fac un abuz dacă îi confiscă animalele lui Nuţu Cămătaru, în condiţiile în care acestea sunt deţinute legal.

S-a dat pe post că există o cuşcă unde s-a terorizat oamenii, s-a dat la lei, s-a mâncat. Nu este adevărat. O să vă convingeţi când veţi avea ocazia să intraţi să filmaţi, să vedeţi animalele, să vedeţi cum sunt„, a spus vărul, în faţa casei lui Nuţu Cămătaru.

Zaharia a recunoscut că verii săi deţin mai multe animale sălbatice. „Sunt 3 lei, nici nu ştiu prea multe, poate şi-a mai cumpărat, poate şi-a mai vândut. Urşi nu ştiu dacă mai are, a avut. Doi cerbi. Vă daţi seama, din 2004 şi până acum, de când au fost arestaţi, dacă nu aveau acte în regulă le confiscau de atunci. Le-a cumpărat cu acte, cu tot ce trebuie”, a spus vărul lui Nuţu Cămătaru.

Nu există, domnule, nicio cameră de tortură. Aşa s-a vehiculat în 2004 când au fost arestaţi, atunci de ce nu au filmat, de ce nu au spus procurorii că a existat, unde sunt martorii care au spus că au fost daţi la câini”, a adăugat vărul lui Nuţu, precizând că familia Balint deţine şi în jur de 20 de cai scumpi de călărie, cu care merge la concursuri în străinătate.

Citeşte şi Comisarii Gărzii de Mediu, acasă la Nuţu Cămătaru pentru a ridica animalele sălbatice din curte

„Nuţu este pasionat de creşterea animalelor. Încă de când era mic avea cai, iar în urmă cu 12-13 ani a început să achiziţioneze animale sălbatice. A avut lei, tigri şi pantere, însă nu a ţinut niciun animal pe care nu l-a putut deţine legal”, a mai spus Constantin Zaharia, completând  că „animalele nu au cum să fie confiscate”, iar comisarii ar face „un abuz” dacă le iau.

Zaharia a arătat că, în opinia lui, Nuţu şi Sile Cămătaru au fost arestaţi ca urmare a unei „răzbunări politice”, de către cineva care „se ţine de capul lor”.

Constantin Zaharia a explicat şi motivul pentru care s-a găsit carne de cal în locuinţa lui Nuţu Cămătaru, spunând că a fost vorba despre un cal bolnav, care a fost eutanasiat cu acte în regulă, iar mai apoi tranşat pentru a fi dat de mâncare animalelor sălbatice.

În urma percheziţiilor făcute vineri, la ferma lui Nuţu Cămătaru au găsit doi urşi, patru lei, doi cerbi carpatini, 20 de câini de rasă, 30 de cai de rasă, dintre care unii sunt pursânge olandezi al căror preţ ar ajunge la 100.000 de euro, precum şi mai multe păsări exotice.

Totodată, anchetatorii au găsit pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru un cal tranşat, despre care acesta ar fi spus că era bătrân şi foarte bolnav, fiind tranşat pentru a fi dat de mâncare animalelor pe care le deţine.

Reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) au declarat că aşteaptă să le fie eliberat un mandat pentru a putea intra pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru, unde ar fi patru lei, doi urşi, un cerb şi o căprioară, dar şi păsări exotice.

Un comisar al Gărzii de Mediu a mers sâmbătă la casa lui Nuţu Cămătaru, dar nu a fost lăsat să intre. Instituţia a făcut demersurile, prin Poliţie, pentru primirea unui mandat, în baza căruia să poată intra pe proprietatea lui Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, pe care se află mai multe animale sălbatice.

Reprezentanţii GNM au precizat că, din moment ce nimeni din instituţie nu a putut pătrunde pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru, ei nu au putut constata câte animale sălbatice sunt ţinute acolo, dar, în urma discuţiilor cu oamenii din zonă, au înţeles că ar fi vorba despre patru lei, doi urşi, un cerb şi o căprioară, precum şi păsări exotice.