Vasile Bănescu îl pune la punct pe ÎPS Teodosie, după ce a spus că fumătorii nu pot bea agheasmă: „Cel luptat de o patimă are și el nevoie de Hristos”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, l-a contrazis pe Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, care a spus că o persoană fumătoare sau o femeile „într-o perioadă de necurăţie” nu pot bea agheasmă.

10 ian. 2024, 09:28
Vasile Bănescu îl pune la punct pe ÎPS Teodosie, după ce a spus că fumătorii nu pot bea agheasmă: „Cel luptat de o patimă are și el nevoie de Hristos”

Vasile Bănescu spune că „cel luptat de o patimă” are şi el nevoie de ajutorul lui Hristos, iar fiziologia nu este sinonimă cu necurăţia şi nici aghiasma cu Sfânta Împărtăşanie.

„Cei care, afectaţi grav de ideologiile cristofobe, numesc în derâdere creştinismul, creştinopatie, primesc un nesperat şi consistent ajutor de la cei care, în nebunia idolatrizării ignoranţei lor inclusiv teologice, trântită zgomotos pe taraba ritualismului religios, îl trimit pe fumător în iad, pe femeia cu fiziologie normală afară din biserică şi pe ambii cât mai departe de aghiasma mare şi mică”, a scris, marţi seară, pe Facebook, purtătorul de cuvânt al BOR.

Citește și Cristian Popescu Piedone: „La Colectiv, Raed Arafat a refuzat intervenţia ambulanţelor particulare. Mi-a spus că-i strică imaginea”

Vasile Bănescu a mai spus că şi cei care fumează au nevoie de ajutorul lui Hristos: „Ca şi cum cel luptat de o patimă nu ar avea nevoie de ajutorul lui Hristos şi al nostru, ca şi cum fiziologia ar fi sinonimă cu necurăţia sau aghiasma cu Sfânta Împărtăşanie”.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a vorbit la Radio Dobrogea despre rânduieli care trebuie respectate la început de an. Întrebat dacă este bine că fie citite acasă moliftele Sfântului Vasile, preotul a răspuns: „Doamne fereşte! Au citit unii şi au înnebunit!”. El a vorbit şi despre apa sfinţită de Bobotează, spunând că din această agheasmă nu pot bea „femeile care sunt într-o perioadă de necurăţie”, dar nici fumătorii, dar şi despre faptul că „nu s-ar cuveni” relaţiile trupeşti dintre soţi după Bobotează, cât timp se ia agheasma mare.

Citește și Elena Mateescu anunță temperaturi sub -20 de grade în România: „Episodul de ger continuă toată săptămâna”