Vasile Blaga, ATAC la Ponta: Un om arogant. Nu el îi dictează preşedintelui Iohannis

Copreședintele PNL, Vasile Blaga, îl acuză pe Victor Ponta, care a vorbit de un acord cu şeful statului, că nu cunoaște Constituția  și că nu îi poate impune el președintelui Klaus Iohannis să nominalizeze un alt premier de la PSD.

16 iul. 2015, 12:26
Vasile Blaga, ATAC la Ponta: Un om arogant. Nu el îi dictează preşedintelui Iohannis

‘Un om arogant, care zice că-i jurist (Victor Ponta, n.r.), dar care nu cunoaște Constituția. Dacă dânsul își dă demisia, e de văzut dacă mai există o majoritate în actuala configurație parlamentară, cum există ea astăzi. Dacă îmi aduc aminte, unul dintre partidele care a zis că-l susține, a zis că-l susține pe el (pe Victor Ponta n.red.), atât timp cât este prim-ministru și nu susține PSD-ul. Deci lucrurile sunt complicate. Președintele, după discuții cu partidele politice, așa spune Constituția — și ați observat că domnul Iohannis nu încalcă nici în literă, nici în spirit Constituția — va chema la consultări la Cotroceni toate partidele politice și va ajunge la o concluzie. Nu Ponta îi dictează Președintelui. Președintele are obligația de a consulta partidele și de a ajunge la o concluzie’, a afirmat Vasile Blaga.

CITEŞTE ŞI Ponta, despre o demisie din fruntea Guvernului: Doar dacă există un acord semnat cu Iohannis

La rândul său, copreședintele PNL Alina Gorghiu a apreciat că propunerea formulată de Victor Ponta este ‘ridicolă’, menționând că aceasta se justifică prin faptul că actualul premier s-ar teme că își va pierde funcția.

Propunerea e ridicolă. (…) Din nefericire pentru domnia sa, are declarații impulsive; vine cu câte o nouă idee în fiecare zi. Și asta are o singură justificare: neliniștea și frica pe care o trăiește zilnic că-și va pierde funcția de premier. Și știți cum se întâmplă, în general, de ce ți-e frică, nu scapi’, a spus Gorghiu.

Şi prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, a calificat drept neconstituţională propunerea avansată de Ponta referitoare la existenţa unui acord cu preşedintele Iohannis pentru desemnarea unui premier tot din coaliţia de guvernare, în eventualitatea demisiei sale.

„Propunerea arată că premierul Victor Ponta nu a înţeles nimic din votul de anul trecut, de la alegerile prezidenţiale, iar din punct de vedere juridic şi constituţional demonstrează pe deplin nivelul de cunoştinţe pe care premierul Victor Ponta, jurist de altfel, îl are”, a afirmat Cătălin Predoiu, precizând că o astfel de propunere contravine prevederilor Constituţiei.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, la postul B1 TV, răspunzând unei întrebări, că ar fi dispus să-și dea demisia din funcție doar dacă președintele Klaus Iohannis îi va garanta, printr-un ”acord politic” scris, că noul șef al Executivului va fi tot din partea actualei coaliții de guvernare.