Vasile Blaga: „Care Lege a salarizării? Că nu am văzut-o. Nu cred că proiectul de buget va fi gata la timp”

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat duminică, într-o conferință de presă la Iași, că rectificarea bugetară operată în această săptămână de către Guvern prefigurează de fapt un buget dezastruos pentru 2016, el afirmând că nu are nicio încredere că proiectul legii bugetului pentru anul viitor va fi prezentat în Parlament până la 15 noiembrie.

25 oct. 2015, 21:03
Vasile Blaga: „Care Lege a salarizării? Că nu am văzut-o. Nu cred că proiectul de buget va fi gata la timp”

„În ciuda tuturor avertismentelor noastre, ale Fondului Monetar Internațional, ale Consiliului Fiscal, Ponta confundă bugetul de stat cu pușculița PSD-ului. Lucrul ăsta i s-a spus, dar asta este o practică. „După noi, potopul”, în ideea că cei care vin la guvernare după să-și frângă gâtul în încercarea de a corecta situația existentă. Nu am fi prima dată într-o astfel de situație. Ponta este guvernul „zero investiți”, prin această rectificare bugetară în care din nou ia banii de la Transporturi, este guvernul care are cele mai mici investiții, cei mai puțini bani alocați în ultimii 10 ani investițiilor, care, desigur, înseamnă și locuri de muncă și probleme nerezolvate în infrastructură”, a spus copreședintele PNL.

Blaga a adăugat că nu crede că Guvernul va putea prezenta proiectul legii bugetului de stat până la termenul legal de 15 noiembrie, în condițiile în care nu a fost finalizat încă proiectul Legii salarizării personalului bugetar.

„Nu avem nicio încredere că va veni cu bugetul la 15 noiembrie. Aș vrea să mă înșel. El tot promite, de când am discutat codul fiscal, că vine cu Legea salarizării. Termenul asumat de Dragnea a fost de 15 octombrie. Lumea ne întreabă, inclusiv în țară, bineînțeles pe bună dreptate, „ce părere aveți de Legea salarizării?”. Care lege? Că n-am văzut-o! Presupun că tot așa va fi și cu bugetul. Noi vom fi foarte atenți să vedem dacă avem un buget de dezvoltare și ne vom aduce propriile noastre amendamente, evident, în corespondență cu programul nostru de guvernare”, a mai spus copreședintele PNL.

Cei doi copreședinți ai PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, s-au aflat duminică în județul Iași, prilej cu care au plantat tei în comuna Lețcani, au vizitat un parc fotovoltaic în comuna Miroslava, s-au întâlnit cu membrii de partid din Pașcani și Iași.