Vasile Blaga: „Iohannis nu s-a urcat pe cadavre să-şi pună Guvernul lui. A fost bărbat”

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, într-un interviu pentru EVZ, că cel mai important eveniment din 2015 a fost tragedia de la clubul Colectiv,  iar personajul anului este preşedintele Klaus Iohannis. 

30 dec. 2015, 11:00
Vasile Blaga: „Iohannis nu s-a urcat pe cadavre să-şi pună Guvernul lui. A fost bărbat”

Vasile Blaga consideră că cel mai important eveniment al anului 2015 a fost tragedia de la Colectiv.

Le convine politicienilor sau nu, cel mai important eveniment al anului a fost Colectiv, pentru că a fost un răspuns al străzii faţă de ce se întâmplă în societate. A arătat forţa statului, dar şi lipsurile lui”, a spus Blaga.

Întrebat ce crede că poate fi numit personajul anului 2015, liderul PNL a răspuns:

„La nivel european, Angela Merkel, pentru că împotriva a tot ce s-a crezut, poziţia ei faţă de migranţi a fost considerată cea corectă. Nu sunt naţionalist de serviciu, nu discut de limitele sistemelor europene precum spaţiul Schengen şi aşa mai departe, dar toată lumea spune că Europa este îmbătrânită. Ce înseamnă la o populaţie de 400- 500 de milioane, 1 milion sau 2 milioane de migranţi? Discutăm dacă suntem capabili să-i integrăm sau nu. În România, personajul anului 2015 este indiscutabil preşedintele Klaus Iohannis, inclusiv vizavi de gestionarea cazului Colectiv. Nu s-a urcat pe cadavre să-şi pună guvernul lui. A fost bărbat şi şi-a asumat.”