Vasile Blaga: Gabriel Oprea îndeplineşte condiţiile pentru a fi premier interimar

Copreședintele PNL Vasile Blaga a afirmat marți că Gabriel Oprea îndeplinește condițiile de a fi premier interimar, însă a arătat că interimatul este pentru o perioadă de 45 de zile.

23 iun. 2015, 11:32
Vasile Blaga: Gabriel Oprea îndeplineşte condiţiile pentru a fi premier interimar

Au fost îndeplinite condițiile cerute de președinte, respectiv analizele medicale ale premierului. Domnul Oprea este și viceprim-ministru în funcție, votat ca atare de Parlament, asigură în acest moment și majoritatea. Deci, îndeplinea aceste condiții”, a spus Vasile Blaga, la Parlament, întrebat despre poziția sa față de numirea lui Gabriel Oprea drept premier interimar.

Liderul PNL a precizat că, potrivit Constituției, Oprea poate îndeplini toate atribuțiile funcției de prim-ministru, dar numai pentru o perioadă de maximum 45 de zile.

„Un interimat poate dura maximum 45 de zile. După 45 de zile, Ponta nu mai este prim-ministru și, dacă nu mai avem prim-ministru, nu mai avem Guvern”, a arătat liderul PNL.

Blaga nu a dorit să comenteze dacă ar fi trebuit să fie numit un alt membru al Guvernului în funcția de prim-ministru interimar, motivând că este dreptul constituțional al președintelui de a desemna pentru această poziție unul dintre membrii Cabinetului.