Vasile Blaga: La Dragnea acasă a fost cea mai mare scădere economică din România

Vasile Blaga, copreședintele PNL afirmă că regiunile administrate de PSD sunt mai înapoiate economic, dând exemplul Teleormanului care, potrivit liderului liberal, ar fi avut în 2015 cea mai mare scădere economică din România, în condițiile în care la nivel național s-a înregistrat creștere.

02 apr. 2016, 13:37
Vasile Blaga: La Dragnea acasă a fost cea mai mare scădere economică din România

„Ne putem mândri cu administrațiile liberale din toată țara. Acolo unde au guvernat liberalii (…) nivelul calității vieții oamenilor este ridicat. Uitați-vă la polul opus. PSD guvernează de 25 de ani neîntrerupt Oltenia și Moldova. Am fost (…) joi în Teleorman, acasă la Dragnea, de 16 ani președinte de Consiliu Județean, de câțiva ani ministru, anul trecut chiar și viceprim-ministru. În timp ce anul trecut în România a fost o creștere economică de 3,7%, la Dragnea acasă a fost cea mai mare scădere economică din România, de peste 2%. Nici n-am avut unde să ne ținem ședința, acasă la Dragnea. N-au nicio sală. Am mers cu peste 2000 de oameni la Casa de Cultură. Și aia se dărâmă pe ei”, a spus Blaga, la reuniunea Ligii Aleșilor Locali ai PNL.

El a criticat faptul că, în tot acest context, Liviu Dragnea este mai preocupat să construiască un stadion.

„În timpul ăsta, lui Dragnea îi pasă de stadioane, să mai tragă un stadion la Alexandria, că are mare echipă, în divizia a IV-a, ‘Prăbușirea Alexandria’, și să joace eventual cu ceilalți, de la Turnu Măgurele, altă echipă tare. Numai pentru asta și-a pregătit cu domnul Dâncu 16 milioane de euro. Asta e administrație tipică pesedistă”, a adăugat copreședintele liberal.

De asemenea, Vasile Blaga a dat și exemplul orașului Craiova despre care a spus că este condus de 26 de ani de PSD și are „cel mai mare număr de șomeri din România — 25.000”.

Pe de altă parte, copreședintele PNL i-a îndemnat pe candidații partidului să abordeze cu seriozitate scrutinul din 5 iunie, avertizându-i că „nu poți să aspiri la o victorie clară în toamnă, dacă nu te comporți așa cum trebuie la alegerile locale”. Blaga a transmis și un mesaj către alegători, afirmând că un vot de dreapta care nu vine spre PNL e un vot dat PSD.

La rândul său, prim-vicepreședintele PNL Ludovic Orban a declarat că liberalii trebuie să câștige alegerile locale pentru oamenii de care PSD „și-a bătut joc 25 de ani”.

„În toată țara PSD înseamnă sărăcie. (…) Uitați-vă la harta orașelor și județelor conduse de PSD. Acolo nu sunt investiții, nu sunt locuri de muncă, oameni care să trăiască pe propriile picioare, nu există clasă de mijloc. Avem obligația de a câștiga aceste alegeri nu pentru noi, ci pentru acești oameni de care și-au bătut joc 25 de ani”, a spus Orban.