Vasile Blaga: Nu există pedelist care l-ar vota pe Antonescu. Doar doi oameni au încercat să ne desfiinţeze

Preşedintele PDL Vasile Blaga a declarat joi, la Bistriţa, că liderul liberal Crin Antonescu nu ar fi votat de niciun membru al partidului în alegerile prezidenţiale de anul viitor, potrivit Agerpres. Mai mult, acesta nu ar fi votat nici chiar în eventualitatea ruperii USL.

31 oct. 2013, 12:16
Vasile Blaga: Nu există pedelist care l-ar vota pe Antonescu. Doar doi oameni au încercat să ne desfiinţeze

‘Garantat nu. Eu nu cred că există pedelist care l-ar vota pe domnul Crin Antonescu. Doar doi oameni şi-au propus să ne desfiinţeze în aceşti 23 ani: la un moment dat, domnul Năstase, mai ţineţi minte tezele de la Snagov prin gura domnului Mihalache, care acum pare-mi-se că e liberal, şi al doilea Crin Antonescu. De altfel, noi ne dorim ca USL să rămână unit şi să îl susţină în continuare cu toate forţele pe domnul Crin Antonescu pentru alegerile din iarna viitoare’, a spus Blaga.

Liderul democrat-liberal a precizat, de asemenea, că, în cazul în care va exista un candidat al dreptei mai bine plasat decât cel pe care îl va decide PDL, este dispus să îl susţină, însă nu crede că este posibil acest lucru.

‘Pe mine mă bucură poziţia colegilor mei Predoiu şi Gheorghe Falcă (…), ei au spus un lucru foarte clar: dacă vom avea o reunificare a tuturor celor care ne revendicăm de pe partea dreaptă şi cineva va fi mai bine plasat decât noi, voi fi primul lui soldat. Deci discutăm în acest sens şi putem discuta în acest sens. Dar eu mă îndoiesc, pentru că ştiu valoarea celor doi candidaţi. Mă îndoiesc că muncind acest partid aşa cum o face acum, pe trendul pe care se află – am câştigat 4 puncte în 4 luni, nu este mult, dar nu este nici puţin – altcineva va avea un candidat mai bine plasat decât noi pe zona aceasta’, a afirmat Vasile Blaga.

Preşedintele PDL speră ca membrii partidului său să îl aleagă pe acel candidat la prezidenţiale care va putea convinge toate forţele de dreapta.

Vasile Blaga a adăugat că eventualele discuţii despre o alianţă cu alte partide de dreapta vor avea loc abia după alegerile europarlamentare, când vor vedea ce scor va obţine fiecare, deoarece doreşte să aplice aceleaşi principii ca la constituirea Alianţei D.A., unde s-a ţinut cont de rezultatele obţinute de PD şi PNL la alegerile locale.


VEZI SI:

Vasile Blaga: Nu va conduce Antonescu pe veci PNL-ul