Vasile Blaga, reacţie la declaraţiile lui Dragnea privind schimbarea lui Ponta: O idee NĂSTRUŞNICĂ

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat, luni, că liberalii își doresc schimbarea din funcție a premierului Victor Ponta, însă a catalogat drept năstrușnică poziția liderului social-democraților Liviu Dragnea privind această chestiune.

12 oct. 2015, 12:05
Vasile Blaga, reacţie la declaraţiile lui Dragnea privind schimbarea lui Ponta: O idee NĂSTRUŞNICĂ

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, întrebat dacă va negocia cu Klaus Iohannis schimbarea premierului acum, după alegerile din PSD, că va vorbi despre acest subiect doar dacă apar „solicitări” sau „invitaţii” pe această temă, ceea ce nu s-a întâmplat.

„Noi ne dorim schimbarea lui Victor Ponta, dar nu pot să înțeleg poziția dlui Dragnea. Adică ce-i cere dlui președinte și cine îi dă dreptul să îi ceară asta? Altă idee năstrușnică. Avem o Constituție care spune exact pașii care trebuie făcuți în momentul în care PSD, în sfârșit, poate ajunge la concluzia că dl Ponta, în fruntea Guvernului, face mult rău României și lor, că altfel nu i-ar interesa”, a comentat Vasile Blaga, după ședința Biroului Politic Național al PNL, citat de Agerpres.

Liviu Dragnea a afirmat duminică, întrebat dacă va negocia cu președintele Klaus Iohannis schimbarea premierului, după alegerile din PSD, că va vorbi despre acest subiect doar dacă apar „solicitări” sau „invitații” pe această temă.

Tot luni, copreședintele PNL Alina Gorghiu a afirmat că liberalii au discutat și despre alegerile din PSD.

„Am discutat cu interes tema alegerilor din PSD și concurența pe care dl Dragnea și-a făcut-o singur și am apreciat că inclusiv persoane care nu sunt membre PSD au votat pentru candidatura dlui Dragnea, ba chiar unii colegi au întrebat în glumă dacă vreo persoană decedată a votat această candidatură. Nu știm răspunsul, dar probabil nu este relevant. Un candidat unic la PSD este întotdeauna o dovadă de democrație. Este o dovadă că PSD a ajuns pe culmi înalte în ceea ce privește reforma”, a susținut Gorghiu.

CITEŞTE ŞI Dragnea: Voi vorbi despre schimbarea lui Ponta dacă apar solicitări, invitaţii de la Iohannis