PROTOCOL. Vasile Blaga şi Mircea Geoană au bătut palma pentru a-l da jos pe Ponta VIDEO

Partidul Național Liberal și Partidul Social Românesc, condus de Mircea Geoană, au semnat, joi, un protocol de colaborare politică și parlamentară care prevede formarea unei majorități parlamentare în perspectiva adoptării unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Ponta și pentru susținerea învestirii unui nou guvern.

30 apr. 2015, 10:30
PROTOCOL. Vasile Blaga şi Mircea Geoană au bătut palma pentru a-l da jos pe Ponta VIDEO

Protocolul de colaborare a fost semnat de copreședintele PNL Vasile Blaga și președintele PSRO, Mircea Geoană, durata acestuia fiind pe perioada actualei legislaturi parlamentare, însă există posibilitatea prelungirii acestuia și pentru legislatura 2016-2020.

Potrivit documentului, PNL şi PSRO  îşi propun, prin semnarea acestui protocol de colaborare politică şi parlamentară, formarea unei majorităţi parlamentare în perspectiva adoptării unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Ponta.

Totodată, cele două formaţiuni susţin formarea unui Consiliu Consultativ cu reprezentanţi din ambele forţe politice cu scopul de a dezbate problemele politice de pe agendă şi de a conveni poziţii comune ale celor două partide.

CITEŞTE ŞI Mircea Geoană îşi doreşte un nou Guvern: „Sper să am mână mai bună!”

În protocol se precizează că se va institui un mecanism de cooperare parlamentară pentru stabilirea nor poziţii comune privind sistemul electoral, finanţarea partidelor, modificarea Constituţiei, reorganizarea administrativ-teritorială.

La semnarea protocolului au participat, din partea PNL, Vasile Blaga, Ludovic Orban, Teodor Atanasiu, iar, din partea PSRO, Mircea Geoană şi alţi membri ai conducerii acestui partid.

La semnarea protocolului nu au fost prezenţi Alina Gorghiu şi Cătălin Predoiu. Blaga a precizat că Predoiu este la tipografie pentru ultimele corecturi ale programului de guvernare, iar Orban a spus că Alina Gorghiu este bine reprezentată.