Vasile Dâncu: „Preţul CĂLDURII în Bucureşti este cel mai mic. Trebuie să se optimizeze TARIFUL” VIDEO

Vasile Dâncu, propunerea pentru funcţiile de premier şi ministru al Dezvoltării, a declarat, marţi, la audierile de la comisiile de specialitate din Parlament, că problema RADET-ului va fi rezolvată prin mărirea preţului gigacaloriei.

17 nov. 2015, 10:11
Vasile Dâncu: „Preţul CĂLDURII în Bucureşti este cel mai mic. Trebuie să se optimizeze TARIFUL” VIDEO

La audierile din comisii, Vasile Dâncu a spus că „RADET devine o problema pentru Romania” şi, conform prevederilor legale asigurarea caldurii este de competenta Primariei Capitalei”.

„Fiind o problema locala, sigur, noi nu putem spune sa si-o rezolve fiindca este vorba de cetateni. Tariful pentru furnizarea energiei termice este, după părerea mea, cuiul problemei. Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu a mai actualizat de vreo cinci ani, dacă nu mă înşel, tariful. În acest moment, în Bucureşti este cel mai mic tarif din ţară, 169 de lei pe gigacalorie. În Petroşani, Vaslui, Botoşani şi alte oraşe din Transilvania, tarfiul este mult mai mare. Consiliul General al Muncipiului Bucureşti trebuie să revadă acest lucru şi să optimizeze acest preţ. Bucureştiul este un oraş dintr-o zonă dezvoltată a României„, a declarat Vasile Dâncu la audierile de la comsiile parlamentare.

Acesta a propus şi introducerea unei taxe de solidaritate. „Eu aş fi de acord ca regiunile mai dezvoltate să plătească o taxă de solidaritate pentru a sprijini zonele mai puţin dezvoltate„, a adăugat Dâncu.

Vasile Dâncu, propus pentru funcția de ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a primit aviz favorabil marți la audierile din comisiile de specialitate, cu 27 de voturi și o abținere.