Vasile Dâncu despre Petre Tobă: Atunci când miniştrii se pun, nu sunt întrebaţi de doctorat, mulţi din colegii mei nu au

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, duminică, întrebat despre suspiciunile de plagiat care planează asupra ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, că acest aspect nu are importanţă întrucât colegul său este un om "deosebit de competent".

13 mart. 2016, 12:03
Vasile Dâncu despre Petre Tobă: Atunci când miniştrii se pun, nu sunt întrebaţi de doctorat, mulţi din colegii mei nu au

”Este un om deosebit de competent în ceea ce face, un ministru pe care îl respect. Nu lucrez în proiecte de doctorat cu domnul Tobă, lucrez la proiecte pragmatice în care este un ministru de Interne foarte bun. Atunci când miniştrii se pun, nu sunt întrebaţi de doctorat, mulţi din colegii mei nu au doctorat. Aceasta e o discuţie care nu ţine de eficienţa în administraţie a domnului Tobă, care este un ministru foarte bun”, a spus vicepremierul, la ProTv, potrivit Mediafax.

Ministrul de Interne, Petre Tobă, care a condus Poliţia Română în ultimii trei ani până la numirea în Cabinetul Cioloş, se află pe lista cu demnitari suspectaţi că şi-au plagiat tezele de doctorat, existând suspiciuni că peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei de doctorat a acestuia ar fi fost copiate din diverse lucrări.

Consiliul Naţional de Etică (CNE), care urma să decidă dacă teza lui Petre Tobă a fost sau nu plagiată, a fost revocat de ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, la începutul lunii decembrie.

„Eu resping cu tărie toate aceste acuzaţii. Eu am respectat legea şi toate normele existente în momentul în care am elaborat teza de doctorat. Am respectat toate recomandările îndrumătorului de doctorat (…) Au fost spuse multe neadevăruri şi, chiar aş putea spune, multe calomnii”, a declarat ministrul Petre Tobă.

Citeşte şi Traian Băsescu, atac la Cioloş: Asta îl va compromite. Stai cu plagiatorul Tobă, la dreapta ta