Vasile Dâncu, fost vicepremier: Politica de protest e necesară, dar nu ajunge. Nu ajunge să-ţi faci selfie cu revoluţia

Publicat: Sâmbătă, 02 Martie 2019 19:00 // Actualizat: Sâmbătă, 02 Martie 2019 19:00 // Sursa: romaniatv.net

Fostul vicepremier Vasile Sebastian Dâncu a prezentat la o întâlnire cu publicul cartea sa „Politically incorrect. Scenarii pentru o Românie posibilă” şi a făcut o succintă radiografie despre ce se întâmplă astăzi România și societatea actuală.

Întrebat din public ce crede despre politica actuală și marile probleme ale României, fostul vicepremier a făcut o radiografie a actualității: „Politica noastră a ajuns la un nivel mai jos decât oricând, de neimaginat. Dar eu nu cred că nu este posibil să reclădim ceva. Politica de protest e necesară, dar nu ajunge. Le spun și tinerilor cu care mă întâlnesc – trebuie să te înscrii în politică, să lupți, să dai la o parte ce nu e bun, să te impui acolo, în arena politică, nu ajunge să-ți faci selfie cu revoluția. Dar nu mergem mai departe, ne învârtim într-un cerc vicios”, informează Transilvaniareporter.ro.

Despre ce crede că e de făcut, Vasile Dâncu a răspuns: „În primul rând cred că trebuie să ieșim din lehamitea și autismul care ne-a cuprins. Să ieșim să căutăm oameni asemănători nouă, să ne coalizăm. Antidotul depresiilor sociale este acțiunea. Cel mai mult m-a îngrijorat, în perioada libertății noastre, prăpastia dintre România care ar putea fi și România care este. Am găsit recent într-un volum de economie date privind creșterea PIB-ului pe ultima sută de ani și e uimitor cum într-o perioadă în care aproape nimic nu a fost stabil, PIB-ul României a crescut de 26 de ori. Te și miri cum de e posibil. România crește ca pâinea, dar nu se dezvoltă pentru că nu mai avem coeziune și nu mai gândim la viitor, trăim un prezent abulic. Aceasta paralizie socială trebuie depășită printr-o politică centrată pe valori. Să mutăm atenția spre oameni nu spre lucruri.”

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
economie Guvern proteste români Vasile Dâncu
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 mar 15:58
Răspunde | Votează email 0 email
Gogu
PRU a dat lovitura. Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobrițoiu s-a înscris în PRU, transfer anunțat de Bogdan Diaconu, chiar pe Facebook: "Îi urez bun venit, în echipa PRU, domnului General în rezervă C. Dobrițoiu! Fost ministru al ApN, C. Dobrițoiu a ales să se alăture PRU, datorită convingerile sale naționaliste și din dragoste de neam și țară! Un om care a inteles pericolul tacit pentru Romania, dar si pentru Europa de Est. In conditiile Demagogiei adusa cel mai inalt rang la nivelul UE, aceasta si datorita fricii acestora de a pierde alegerile, atat PPE, cat si S&D si ALDE (noile achizitii ale lui "Soros"), Baietii se pregatesc pentru implementarea Planurilor dure ale Globalizarii. E nevoie de alaturarea fortelor nationale (asa-zis nationaliste), pentru (re)stabilirea Normalului si Firescului in viata noastra, pentru a indeparta represaliile impotriva celor care deranjeaza, impotriva firmelor romanesti, impotriva a tot ce e romanesc, prin practici oculte. Acesta nu e decat o reactie de aparare a adevaratei societati civile (nu a celei false, creata de "Soros"). E nevoie ca si cei care nu merg de obicei la vot sa se alature la aceasta actiune (macar la vot), daca inclina mai mult spre aceasta directie, decat spre Artificialul si Falsul introdus cu Forta in viata noastra !
03 mar 01:41
Răspunde | Votează email 0 email
amar
Ce se întâmplă Domnilor O şleatcă de gomuzi meschini înapoiaţi de pe vremea ceauşistă . Ai grijă şi-l urmăreşti pe Domnul Dragnea să te duci să strigi la el . Cu ce ai fugit aşa repede ai bani de la cine te înpinge acolo să-l defăimez pe un om care totuşi munceşte pentru comunitate . Uite dece-ţi fac observaţie atenţie! Dacă,, DNA-ul era cinstit cu dosarul Tel Drum a Domnului Liviu Dragnea îl prezenta fără să'l ascundă . Dar el este o făcătură şi chiar fără acuzaţii în el şi dă din colţ în colţ să nu iese la suprafaţă adevărul fals şi nelegiuirea făcută în d.n.a şi muşamalizat . Asta înseamnă că Domnul Liviu Dragnea nu'i vinovat cu nimic şi nici cu condamnarea luată . Justiţie falsă fără o pregătire intelectuală în slujba cetăţenilor . Şi , dreptul la apărare pentru un proces echitabil . În loc de bune a primit ocară .
1
EUR
4.7786
RON
15 Dec
noapte 6 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H