Vasile Dâncu: Trebuie să fim conştienţi că brandul Simona Halep nu vinde. A fost un experiment cererea de a face chetă pentru ea

Vasile Dîncu, fostul ministru al Dezvoltării în perioada noiembrie 2015 - ianuarie 2017, spune că a încercat un experiment pe pagina sa de Facebook, când le-a cerut oamenilor să doneze câte un euro pentru ca România să devină sponsorul Simonei Halep, după despărțirea de Adidas.

07 feb. 2018, 13:23
Vasile Dâncu: Trebuie să fim conştienţi că brandul Simona Halep nu vinde. A fost un experiment cererea de a face chetă pentru ea

Vasile Dâncu a explicat într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor care au fost scopurile demersului său prin care le cerea românilor, într-o postare pe Facebook, să doneze bani pentru Simona Halep, pentru ca România să fie sponsorul sportivei.

În primul rând era elementul care ținea de faptul că ar trebui să nu ne mai isterizăm național atunci când un sportiv de-al nostru pierde un contract comercial. Noi am început s-o victimizăm pe Simona și să ne victimizăm pe noi. Am văzut și ultima declarație a lui Hănescu în care spunea că românii sunt marginalizați. Eu am vrut să punem capăt acestui lucru și să fim realiști. Am vrut să testez, atunci când trecem de la vorbe la fapte, în ce măsură și cum argumentăm noi acest lucru. A fost un proiect de dialog pentru că am vrut să văd cum funcționează un dialog pe Facebook (…)

Citeşte şi Declaraţia medicului care a consultat-o la Cluj pe Simona Halep: Dacă joacă acum, accidentarea se poate agrava

În primul rând am vrut să văd cum se raportează oamenii la acest bocet național legat de Simona și cum funcționează dialogul cu oamenii pe Facebook. Am stat o jumătate de zi pe Facebook, ceea ce n-am timp de regulă. Am încercat să văd diverse mecanisme de dialog cu oamenii. Am făcut și un later edit la jumătatea perioadei să vedem după aceea când explic intențiile textului dacă se schimbă ceva în atitudinea oamenilor. M-au interesat derivele din comunicare, violența de limbaj, am făcut mai multe experimente”, a spus Vasile Dâncu.

Intenția mea era să văd în ce măsură suntem conștienți că brandul Simonei nu vinde. Dacă am face o analiză economică am vedea că cei de la Adidas se raportează la piața internă de produse. Capitalismul nu are suflet, el funcționează după alte reguli. Un lucru pe care-l spun va scandaliza multă lume, dar trebuie să-l zic pentru că e purul adevăr. Handicapul Simonei suntem noi și România pentru că noi nu avem o economie performantă„, a mai spus fostul ministru în interviul pentru gsp.ro.