Vasile Dîncu are veşti proaste pentru Florin Cîţu: PSD nu va susţine un guvern minoritar al PNL

Florin Cîţu a obţinut o victorie detaşată în alegerile interne ale PNL, dar ar putea pierde şefia Guvernului la moţiunea de cenzură.

27 sept. 2021, 08:01
Vasile Dîncu are veşti proaste pentru Florin Cîţu: PSD nu va susţine un guvern minoritar al PNL

Vasile Dîncu a declarat duminică, la Digi 24, că PSD nu va susţine un guvern minoritar al PNL. Preşedintele Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat, Vasile Dîncu, a anunţat că Guvernul Florin Cîţu va cădea deoarece PSD nu îşi permite să facă niciun fel de înţelegere “nici pe faţă, nici pe la spate” cu Partidul Naţional Liberal.

“În niciun caz noi nu vom susţine un guvern minoritar pentru că nu va fi eficient nici pentru România, suntem într-o situaţie de criză, în care mai bine resetăm cred eu chiar dacă cu nişte costuri viaţa politică în acest moment prin alegeri anticipate – nici noi nu ne dorim alegeri anticipate neapărat. Domnul Iohannis este actorul principal în această criză chiar dacă stă în spate, în viitor îi va veni direct domniei sale din nou ocazia să acţioneze. (…) Va trebui să aleagă din nou după ce va cădea Guvernul Cîţu. Acest Guvern va cădea, PSD nu îşi poate permite în acest moment să facă niciun fel de înţelegere nici pe faţă, nici pe la spate cu PNL”, a afirmat Vasile Dîncu.

Victor Ponta, dezvăluiri zguduitoare: „Ştiu de la liberali că la Congres au mers oameni care aveau Covid, dar au fost acolo pentru că trebuiau să voteze”
Cîţu, despre susţinerea pentru Guvern: Vom discuta cu toţi aceia care în Parlament vor să susţină un guvern şi nu vor o criză politică. Cu toate partidele

Prim-ministrul Florin Cîţu afirmă că va discuta, în vederea obţinerii unei susţineri pentru Guvern, cu toţi parlamentarii care nu doresc o criză politică iarna aceasta. „Pe de o parte avem USR care negociază cu PSD şi AUR şi atunci noi ce să facem, să nu negociem cu nimeni? afirmă Cîţu, întrebat dacă este dispus să primească susţinerea PSD.

Primul ministru a afirmat, duminică, la o zi de la alegerea sa ca preşedinte al PNL, că dacă USR PLUS nu revine în Guvern, el va avea discuşii cu toate partidele pentru susţinerea Guvernului.

Rareş Bogdan l-a învins pe omul lui Orban, pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL. Echipa lui Cîţu a câştigat toate funcţiile cheie din partid

„Vom discuta cu toţi aceia care în Parlamentul României vor să susţină un guvern şi nu vor o criză politică din România. Cu toate partidele Pe de o parte avem USR care negociază cu PSD şi AUR şi atunci noi ce să facem, să nu negociem cu nimeni?”, a afirmat Florin Cîţu.

Întrebat dacă se va simţi confortabil în funcţia de prim-ministru ştiind că are susţinerea PSD, Florin Cîţu a răspuns:„ Aveţi foarte multe scenarii, mie îmi place să discut de lucruri concrete”.
El a adăugat că „preferinţa” sa şi varianta cu cele mai multe şanse rămâne refacerea coaliţiei cu USR PLUS.


loading...